Rendőrségi hír

2019.10.21. 09:30

Cukorkának gondolták a gyógyszereket

Utólag nem volt megállapítható, mennyi és milyen pirulát vettek be.

Illusztráció

Forrás: shutterstock

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A vádlott február közepén a 3 és 5 esztendős leánygyermekeivel Aszalón, a lakóhelyéről átment a közeli rokonai házába, ahol gyermekei az udvaron kezdtek el játszani, amíg ő a lakás konyhájában főzött.

A házban lakó felnőtt családtagok különböző nyugtató és altató hatású gyógyszereket tartottak a lakásban, amelyek azonban a gyermekek számára hozzáférhető helyen voltak. Erről tudott a vádlott is, ennek ellenére nem figyelt gyermekeire. A két kisgyermek utólag már megállapíthatatlan típusú és mennyiségű nyugtató-altató hatású gyógyszereket vett be, mivel a tablettákról azt hitték, hogy cukorkák.

Ebéd közben mindkét gyermek aluszékonnyá vált, majd eszméletüket vesztették, mentőt kellett hívni; a szakszerű orvosi ellátást követően tünetmentesen kerültek vissza a lakóhelyükre.

A tünetek, a terápia alapján az volt megállapítható: benzodiazepin-származékot tartalmazó gyógyszereket fogyasztottak, amelyek kisebb mennyiségben aluszékonyságot, nagyobb koncentrációban kómaszerű állapotot, ritkábban légzésleállást okozhatnak. Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést, pénzbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában