Rendőrségi hír

2019.09.27. 20:30

Kórházba küldte a sértettet a betörő

A putnoki nyomozók egy napon belül azonosították, elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki telefonban magát kórházi dolgozónak kiadva beküldte a sértettet és fiát egy közeli kórházba kivizsgálásra, majd távollétük alatt betört hozzájuk.

Forrás: police.hu

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 45 éves edelényi férfival szemben.

A gyanúsított 2019. szeptember 21-én magát a kazincbarcikai kórház munkatársának kiadva felhívott egy 85 éves aggteleki férfit telefonon, majd elmondta, hogy másnap sürgősen be kell mennie a kórházba a fiával együtt egy fontos kivizsgálásra. A sértett így is tett, hozzátartozójával együtt bement a megjelölt egészségügyi intézménybe, azonban ott tájékoztatták, hogy nem várják őket. M. Sándor a házigazdák távollétét kihasználva 2019. szeptember 22-én a reggeli órákban megjelent az aggteleki ingatlannál, ahová betört és onnan készpénzt, valamint arany ékszereket tulajdonított el.

Fotó: police.hu

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a Putnoki Rendőrőrs nyomozói egy napon belül azonosították, majd elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

M. Sándor a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, illetve a sértettől eltulajdonított készpénz egy részét lefoglalták tőle. Elmondta továbbá, hogy a bűncselekményt nem egyedül követte el, azonban társát nem nevezte meg, így őt még keresik a putnoki nyomozók.

Pénz visszaadása Fotó: police.hu

A sértett részére a Putnoki Rendőrőrs munkatársa már vissza is adta ellopott készpénze egy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában