Kék hírek

2019.08.30. 13:00

Nem létező traktorokat árult az internetes csaló

Három év börtönt szabott ki jogerősen az Ózdi Járásbíróság.

Illusztráció

Forrás: iStock

A vádlott férfi 2017-ben és 2018-ban több alkalommal töltött fel hirdetéseket különféle internetes portálokra, melyekben eladó traktorokat hirdetett meg úgy, hogy a munkagépekkel sosem rendelkezett. Miután a vevők felvették a kapcsolatot az álnéven bemutatkozó vádlottal, a férfi kérte, hogy utalják át számára a meghirdetett gép teljes vételárát, vagy annak egy részét foglalóként. A sértettek – bízva a vásárlás lehetőségében – 50 ezer és 1,5 millió forint közötti összegeket fizettek. A csaló a bankszámlájára utalt összegeket felvette, azonban az árut nem szállította le, a megrendelők számára elérhetetlenné vált. Mintegy 3 millió forinthoz jutott így.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a járásbíróság ítéletet hozott, és csalás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a férfit.

Jogerős ítélet

A jogerős ítélet: 3 év börtön, 3 év közügyektől eltiltás. Enyhítő körülményként értékelték, hogy a vádlott tényfeltáró beismerő vallomást tett, megbánó magatartást tanúsított és két kiskorú gyermek tartásáról gondoskodik. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi büntetett előéletű, és a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában