Riadalom

2019.07.18. 16:29

Hangrobbanás volt a BorsodChem területén

Olvasóink jelezték, hogy úgy tudják, szerda este robbanás történt a BorsodChem területén.

Illusztráció

Forrás: BorsodChem

Megkeresésünkre a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon megerősítették a robbanás tényét, de hozzátették: nem ütött ki tűz, sérülés sem történt, és veszélyhelyzet sem állt, illetve áll fenn, így tűzoltói, katasztrófavédelmi beavatkozásra sincs jelenleg szükség.

Az eseményről bővebb tájékoztatást adott ki Kocsis István, Berente alpolgármestere, aki a BorsodChem Zrt.-től kapott információk alapján állított össze lakossági tájékoztatót.

„A tegnapi napon a BorsodChem Zrt. MDI üzemében a nagyleállási munkák megkezdésekor, 21.34 órakor műszaki meghibásodás történt az egyik hőcserélőnél, amelynek következtében víz került a technológiai rendszerbe. A gyors reakció következtében erőteljes fizikai nyomásemelkedés történt a tartályban. Ez erős hanghatással járt. Személyi sérülés nem történt, tűz nem keletkezett, veszélyes anyag a környezetbe nem jutott ki. A helyzetet a Létesítmény Tűzoltóság a hivatásos tűzoltósággal közösen kezelte, az üzem jelenleg biztonsági állapotban van. Az eseményt a Katasztrófavédelem Iparbiztonsági Felügyelője a helyszínen vizsgálja. Az esemény kapcsán Berente Település Önkormányzatának a tájékoztatáson kívül semmilyen más teendője nincs” – írta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában