Üzleti fórum

2023.12.07. 06:30

Nyugat-Balkán – a lehetőségek tárháza

A Nyugat-Balkán a maga közel 20 milliós felvevőpiacával olyan térség, ahol a magyar cégek jelentős gazdasági szereplőként tudnak jelen lenni – hangzott el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) üzleti fórumán. Az előadók bemutatták a gazdasági környezetet és az üzleti lehetőségeket is.

Boon.hu

Galambos Attila, az MKIK Nyugat-balkáni tagozatának elnöke

Fotó: ÉM

A rendezvény a BOKIK és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozatának közös szervezésében valósult meg. Elhangzott, a magyar cégek kezdeményezésére 2012-ben létrejött tagozat a térség hat országában – Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Montenegróban, Koszovóban és Szerbiában – segíti a gazdasági szereplők tevékenységét.

Galambos Attila, a tagozat elnöke portálunknak elmondta, céljuk a térség iránt érdeklődő magyar cégek piacra jutásának elősegítése. Kiemelt feladatuknak tekintik az üzleti lehetőségek bővítését, ennek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat tartanak, üzleti delegációkat szerveznek, és információkkal segítik a hozzájuk forduló cégeket. Támogatják továbbá tagjaik részvételét a partnerországok vásárain és kiállításain.

A pályázati lehetőségek is szóba kerültek

A tagozat munkája során együttműködik a Nyugat-balkáni országok területi és országos kamarai szervezeteivel, valamint az ott működő egyéb kereskedelmi szervezetekkel, külképviseletekkel.

Az elnök kiemelte: a tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozás.

A miskolci rendezvény előadói bemutatták többek között a Szerb gazdasági helyzetet, az üzleti lehetőségeket és szó volt a térséget érintő pályázati lehetőségekről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!