boon.hu video

2023.07.17. 15:09

Mesterséges intelligencia gyárt energiaitalt Szikszón (fotók, videó)

Hétfőn elindult annak a világon jelenleg egyedülálló terméknek a gyártása a Hell Energy szikszói üzemében, melyet a mesterséges intelligencia (A.I.) fejlesztett ki.

Póczos Nikolett

A receptúra titkos

Fotó: Vajda János

Élelmiszeripari történelemi pilanatnak nevezték a gyártás indulását, hiszen nem volt még olyan energiaital a piacon melyet nem ember, hanem a mesterséges intelligencia fejlesztett ki. A gyár vezetői szerint ő az, aki a legjobban ismeri a piacot és fogyasztók szokásait. A másodperc töredéke alatt fér hozzá az előállításhoz szükséges fontos dokumentumokhoz – hangzott el. A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségektől nem riadtak vissza, hanem minden előnyét igyekeztek kiaknázni – mondták.

Stabil mérföldkő 

Thomas Grosch, a Hell stratégiai és innovációs igazgatója egy nagy mérföldkőnek nevezte a napot, mert itt készül az első olyan energiaital, melyet A. I. tervezett meg, az első lépésektől az utolsóig. Úttörő lépés ez az élelmiszeripar terén – hangsúlyozta. Vármegyénk lakosai kóstolhatják meg először az italt, mert napokon belül a boltok polcain lesz és ezt követően kezdik majd terjeszteni, először abban a 62 országba, ahol a cég jelen van. 

Vecsei Márton Hell Energy márkavezetője hozzátette, hogy az innováció nagyon gyakori a cégnél, hiszen a fogyasztók is ezt várják el, egy piacvezető cégtől. És az eddigi visszajelzések csak pozitívak, maximális a várakozás az első dobozokért – jelentette ki.

Titkos a receptúra 

A gyártás során a legfontosabb a biztonság, melyet Bodnár Zsolt gyárigazgató hangsúlyozott a gyártósor mellett. A receptúra szigorúan titkos, ennek levédésére is az A.I. adott javaslatot. A receptet csak egyetlen, magas szintű biztonsági elemekkel ellátott számítógépen tárolják a Hell Energy szikszói gyárában, és a gépnek otthont adó helyiség kialakítását is a mesterséges intelligencia tervezte.  

Természetesen biztonsági másolat nélkül nincs igazi védelem, így a receptet egy svájci trezorban is őrzik. Bodnár Zsolt a a világ legmodernebb töltőüzemének nevezte a gyárat, ahol 100 ellenőrzési ponton megy át az ital. Majd rátért a gyártósor kapacitására, amely 120 ezer flakont jelent óránként és a gép a nap 24 órájában működik - hangsúlyozta.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!