Kitárgyalták a helyzetet

2023.04.12. 18:50

Közös érdek Miskolcon tartani a fiatalokat

Kerekasztal-beszélgetés keretében értékelték Miskolc jelenlegi és jövőbeli stratégiai céljait.

ÉM

Az önkormányzat és a munkaadó vállalkozások képviselői

Fotó: ÉM

Kerekasztal-beszélgetést szerveztek szerda délután Miskolctapolcán az Avalon Parkban. Olyan helyi cégek kaptak meghívást, amelyek tevékenységükkel már évtizedek óta jelen vannak a város életében és foglalkoztatóként hozzájárulnak a település fejlődéséhez. Mindegyik cégről elmondható, hogy a válságok és nehézségek ellenére is fejlesztéseket, beruházásokat hajtottak végre telephelyeiken és növelték termelési kapacitásukat. A város képviseletében a beszélgetésen részt vett Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere és Fojtán Gergely a Miskolc Holding Zrt. vállalkozásfejlesztési egységvezetője. Az eseményen képviseltette magát a Bosko-Hidraulika Kft, a Chinoin Zrt.-a Sanofi vállalata, a Nestlé Hungária Kft. és a Mirelite Mirsa Zrt. 

A beszélgetés témái között szerepelt többek között az, hogy a vállalatok hogyan látják Miskolcot gazdasági és üzleti szempontból. Arról is szó esett, hogy korábban miben látták Miskolc gazdasági erősségét, illetve arról, hogy most hogyan élik meg az energiaválságot. A témák között a város munkaerő-piaci helyzete és a jövőre vonatkozó tervek is szerepeltek. 

A legnagyobb egyetértés többek abban volt, hogy a fiatal munkaerőt a városban kell tartani, s miként lehetne még szorosabbra fűzni a viszonyt a Miskolci Egyetemmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!