Létszámleépítés

2022.10.23. 19:00

Új befektetőket keresnek Ózdra

A Wellis ózdi létszámleépítése után Ózdon abban bíznak, hogy új cégek települnek le a városban.

ME

Mint ismert, a világban tapasztalható gazdasági recesszió a hazai cégek működésére is jelentős negatív hatást gyakorol. A két évvel ezelőtt Ózdra települt Wellist is elérte a válság, ezért a társaság hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy fejlesztések helyett kénytelen elbocsátani a dolgozók egy részét. A munkaerőpiacon tehát a város ismét nehéz helyzetbe került, ami mihamarabbi megoldást sürget. Éppen ezért a térség országgyűlési képviselője, valamint a település vezetése közös egyeztetésen vett részt a fővárosban, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) székhelyén. 

– A város képviselői bemutatták azokat a területi lehetőségeket - a város ipari parkját - , amely jelen pillanatban is képes cégek befogadására, de szó esett ózdi foglalkoztatást segítő távlati tervekről is – fogalmazott a tárgyalásról Riz Gábor, országgyűlési képviselő. – Röviden áttekintettük azokat a konkrét megkereséseket, akik érdeklődőként megjelentek térségünkben és már előkészítési tárgyalásokat folytatnak a HIPA-val, illetve Ózd városvezetésével. Megoldásokat keresünk, ehhez egy fontos lépés volt ez az egyeztetés.

Kiemelten kezelik 

A helyi önkormányzatot Janiczak Dávid polgármester, dr. Almási Csaba jegyző, és a gazdaságfejlesztésért felelős Kriston György képviselte. 

– Minden Ózdon található befektetésre alkalmas területet megmutattunk. A magántulajdonban lévő üres csarnokokat, önkormányzati területeket és az ipari parkunkat, amely jelen pillanatban is képes cégek befogadására – tette hozzá Janiczak Dávid. – Joó István, a HIPA vezérigazgatója biztosított, hogy Ózdot kiemelten kezelik a befektetőknek történő kiajánlás során. Bízom benne, hogy a város sorsa hamarosan kedvező fordulatot vehet, hiszen minden illetékes ezen dolgozik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!