Összegzés

2021.01.03. 19:00

Az átlagnál jobban teljesített a megye

„Az ipar és a kereskedelem egy része nem sínylette meg a történteket annyira.”

Pap Gyula

20200921 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Interjú Bihall Tamással a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével.

Fotó: ÉM

„Nagyon nehéz év van mögöttünk, ez mindenki számára egyértelmű – mondta el Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – A gazdaság szereplői számára nagyon nehéz volt ez az esztendő. A szolgáltató szektor, a vendéglátás, a turizmus nagyon megszenvedi a pandémiás időszakot, de az ipar és a kereskedelem egy része nem sínylette a történteket meg annyira.”

Bízom benne, hogy a vakcina miatt jelentősen csökken majd a járványveszély – Bihall Tamás

Nem számít visszaesésre

„Nem lett olyan rossz évünk, mint ezt korábban vártuk. Sőt azt is elmondhatjuk, hogy ezen a területen Borsod-Abaúj-Zemplén megye talán az átlagnál jobban is teljesített. Legyen az beruházási teljesítmény vagy az ipari cégek adatai, komoly visszaesésre ezért nem számítok” – fejtette ki az elnök. „Amit várok, az elsősorban az, hogy az első negyedévben a vakcina miatt jelentősen csökkenni fog a járványveszély, és ezzel összefüggésben a kamara elnökeként abban bízom, hogy lesz lehetőségünk személyes találkozásokra, mert a kamara különösen egy olyan műfaj, ahol a személyes találkozások, az érzelmi töltésű kapcsolatok, viták online szinte alig kezelhetőek. A harmadik dolog: várom, hogy a gazdaság a második negyedévtől kezdve folyamatosan »visszapattan«, ahogy ezt szoktuk mondani, és az év derekára normalizálódik a helyzet” – összegezte gondolatait Bihall Tamás.

(A borítóképen: Bihall Tamás hisz a személyes találkozások fontosságában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!