Sajtóközlemény

2020.05.11. 16:54

Az elérhető segítség – A miskolci Foglalkoztatási Paktum nem hagyja cserben az álláskeresőket

Napjainkban nagyon sok dolgozó veszíti el a korábban biztosnak hitt állását – sokan több éves, sőt évtizedes munkaviszony után egyik napról a másikra váltak, válnak álláskeresővé. Ilyenkor könnyen kétségbeesik a munkavállaló, és a családhoz, barátokhoz, ismerősökhöz fordul, tájékozódik, hogy információkat szerezzen a mielőbbi elhelyezkedés érdekében.

 

Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjával (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-00001) eddig is sokan kapcsolatba léptek, mára pedig a miskolci álláskeresők számára megkerülhetetlenné vált, hiszen nem csak egy-egy nyitott pozíciót vagy általános tanácsadást, hanem komplex szolgáltatást és olyan stabil szakmai hátteret kínál, amely visszaadja, megerősíti az álláskeresők önbizalmát és segítséget nyújt a legmegfelelőbb álláshely megtalálásában.

A 2020. március közepén bekövetkezett rendkívüli helyzetre a Foglalkoztatási Paktum gyorsan reagált, ugyanis munkafolyamatait azonnal online munkavégzésre váltotta. Az eltelt időszak alatt kialakultak azok a jó gyakorlatok, melyekkel a munkaerő-paci tanácsadók által biztosított szolgáltatások az ügyfélszolgálat ideiglenes bezárása ellenére is elérhetők. De melyek azok a szolgáltatások, amiket az álláskeresők továbbra is zavartalanul igénybe vehetnek?

A munkaerő-piaci tanácsadókat rengeteg frissen állását vesztett ügyfél keresi fel online, mely a sikeresen kialakított tájékoztatási és átalakított kapcsolattartási munkafolyamatok sikerességét mutatja. Az ügyfélszolgálat elérhetőségeit, szolgáltatásait folyamatosan megosztják a Miskolc Holding Zrt. honlapján a Miskolc a Te helyed elnevezésű hivatalos Facebook csatornájukon, valamint a miskolcatehelyed.hu weboldalukon. Ehhez a sikeres működéshez azonban elengedhetetlen, hogy a Paktum teljeskörű információval rendelkezzen arra vonatkozóan, mely cégeknél működnek továbbra is a HR folyamatok, és hol folytatódnak a toborzások. Ezért a kollégáik folyamatosan tartják a kapcsolatot a miskolci cégekkel, partnereikkel, és a helyi iparkamarával, illetve várják is a cégek visszajelzéseit a nyitott pozíciókat illetően. Így a Paktum mindig friss, hiteles információkkal tud szolgálni az álláskeresőknek. Továbbra is működik az e-mailen, és a papír alapon beérkezett önéletrajzok fogadása és a cégek részére történő továbbítása: a karantén bevezetése óta, több mint 70 ügyfél önéletrajza került megküldésre a cégek számára.

Az elmúlt időszakban is nagy igény mutatkozott az egyéni tanácsadásra. A konzultációk során a legtöbb esetben a célállások is meghatározásra kerültek: 55 álláskereső kapott személyre szabott tanácsokat, és 8 esetben egyéni fejlesztést is tartottak a tanácsadók. A vírushelyzetre való tekintettel jelenleg a munkatársak telefonon keresztül válaszolják meg az ügyfelek részéről felmerülő kérdéseket, segítenek az önéletrajz, és a motivációs levél elkészítésében is. Az egyéni fejlesztés és mentorálás mellett az állásinterjúra való felkészítés is telefonon biztosított, ahol az érdeklődőknek részletesen elmagyarázzák az állásinterjúk írott és íratlan szabályait.

A munkavállalók elhelyezkedését jelentős mértékben segítik a cégek számára foglalkoztatás után járó állami támogatások, melyekről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal együttműködve folyamatosan tájékoztatást nyújt a Paktum. A tanácsadók, nem csak a cégeknek segítenek, hanem igény esetén időpontot egyeztetnek az ügyfelek számára is, és segítséget nyújtanak a kormányhivatali ügyintézésben.

Mivel a veszélyhelyzet kihirdetése óta jelentősen megnőtt a regisztrált álláskeresők száma, a Foglalkoztatási Paktum mindent megtesz annak érdekében, hogy szolgáltatásaival elősegítse az álláskeresők mielőbbi munkába állását, valamint összekösse a munkáltatókat az állásukat vesztett ügyfelekkel.

Így kapcsolatfelvétel céljából forduljanak bizalommal a munkaerő-piaci iroda kollégáihoz a [email protected] e-mail címen.

Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt.

 

(fizetett sajtóközlemény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!