Oktatás

2020.02.13. 08:30

Sikertörténetet ír a Mol tiszaújvárosi duális képzése

Valamennyi végzett fiatal mérnök állást kapott a vegyipari nagyvállalatnál.

Szaniszló Bálint

Fotó: Kozma István

Az idei tanévben a 13 egyetemista mellett középfokon 29 vegyésztechnikus, 8 villanyszerelő-tanuló és az új gépgyártástechnológiai technikus képzés 14 diákja tanul a Mol Petrolkémia kötelékében duális képzés formájában. Kedden öt – debreceni és miskolci – hallgatóval bővült a létszám, ők most kezdik meg két éven át tartó tanulmányaikat.

Hatékony együttműködés

A képzés tematikája idén sem módosult: a fiatalok a legkorszerűbb technológiákkal, a frissen átadott üzemekben és műhelyekben szerezhetnek értékes gyakorlati tapasztalatokat közvetlenül a vállalat szakembereitől. A képzés során ráadásul nem csak a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó munkaköröket láthatnak majd el, de megismerkedhetnek a teljes folyamatlánccal, beleértve a kereskedelem és marketing, vagy épp a kontrolling feladatköreit.

Zsinkó Tibor vezérigazgató beszédet tart Fotó: Kozma István

A program sikerességének kulcsa a vállalat és partnerintézményei közötti hatékony együttműködés.

A MOL Petrolkémia célja, hogy az ipari szakemberek új generációját nevelje ki, akik a már felhalmozott, sok évtizedes tudást felhasználva hatékony megoldásokat találhatnak a jövő problémáira. Ehhez járul hozzá az oktatási intézmények által biztosított elmélet, és a MOL Petrolkémia által biztosított valós iparai környezetben szerzett ismeretek ötvözete.

Innovatív szemlélet

„A Mol mindig is élen járt az új, innovatív megoldások feltárásában és alkalmazásában. Duális képzésünkben is ezt a mentalitást szeretnénk átadni diákjainknak, hogy ők is ebben a felfogásban kezdjék meg szakmai pályájukat. Célunk, hogy fiatal szakembereinkkel együtt, továbbra is megőrizzük kiemelkedő szerepünket a közép-európai régió petrolkémiai vállalatai között” – mondta tanévnyitó beszédében Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!