Miskolc

2019.05.31. 16:00

Kölcsönös érdekük a szoros együttműködés

Az egyetem igyekszik szorosabbra fűzni kapcsolatát a gazdasági ágazatokkal.

Fotó: Vajda János

A TS Hungary Kft. és a Miskolci Egyetem kapcsolata a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor több technológiafejlesztési feladat megoldásában vettek részt az egyetem szakemberei. A megváltozott környezeti és fejlesztési irányok szükségessé tettek egy mindkét fél számára előnyös és kölcsönös kooperáció kialakítását. Az együttműködés szorosabbra fűzése és a kapcsolódási pontok meghatározása érdekében a Miskolci Egyetem és a TS Hungary Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött csütörtökön az Egyetemvárosban. A megállapodás ünnepélyes aláírásán jelen volt többek között prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellára, Wein András, a TS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Dian József, a TS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Lehóczki Gábor, a TS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Nyiry Attila, a Miskolci Egyetem Tudásvagyon Hasznosítás Igazgatóság igazgatója.

Kölcsönös előnyök

Prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora reményét fejezte ki a stratégiai együttműködés kölcsönös előnyeit illetően, mely során egy újabb gyakorlati helyszínnel is bővülnek a leendő mérnökök lehetőségei.

Wein András, a TS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a közeljövőben ünneplik a telephely fennállásának 160 éves évfordulóját. Fontos számukra az egyetemi tudástőke hasznosítása, mely első közös projektjük alkalmával is segíthet a cégnek. Jelenleg egy 4 milliárd forintos beruházás előtt állnak – emelte ki az igazgató.

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellára hangsúlyozta, hogy számos hasonló megállapodás létrejöttével az egyetem igyekszik szorosabbra fűzni kapcsolatát a gazdasági ágazatokkal, kihasználni erősségeit például a képalkotás, képelemzés területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!