Helyi gazdaság

2015.12.07. 19:32

Akár támogat, akár kritizál – képvisel

Budapest - Megyénkbelieket is kitüntettek a Vállalkozók Napján.

Budapest - Megyénkbelieket is kitüntettek a Vállalkozók Napján.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) akkor is a vállalkozók érdekeit képviseli, ha támogatja, és akkor is, ha kritizálja a kormányt, hangzott el a 17. Vállalkozók Napján, december 4-én.

A rendezvényen mintegy 600 vállalkozó vett részt az ország minden megyéjéből. Ádám Imre, a VOSZ soros elnöke hangsúlyozta: a szervezet egyet jelent a sokszínű érdekképviseletet, szolgáltató valamint kulturális missziót egyaránt ellátó vállalkozói szövetséggel.

A VOSZ neve egyben összeforrt a Príma díjakkal is, valamint a vállalkozók szolgáltató partnere is egyben, amelynek legnagyobb sikere a mára nagy múltra visszatekintő Széchenyi Kártya, tette hozzá Ádám Imre.

Változtatni kell

„Különleges teljesítményt mutatnak fel a magyar vállalkozók, hiszen az állam működésének ellenére sikerül elérniük eredményeiket” – így köszöntötte a megjelenteket az eseményen Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: az állami bürokrácia, az állam egésze ma nem partnerként kezeli a vállalkozókat, ezen pedig változtatni kell – jelezte a miniszter.

Szerinte változás akkor lesz, amikor a NAV dolgozói tisztában lesznek azzal, hogy a fizetésüket a vállalkozóktól kapják. A legtöbb vitát kiváltott, 400 négyzetméterenként előírt kereskedelmi foglalkoztatási kötelezettségről a miniszter kijelentette: nincs ilyen döntés, és nem is lesz mindaddig, amíg a kérdésről a kormány a vállalkozókkal nem állapodik meg erről. A kijelentést a közönség soraiban nagy taps fogadta.

Minden kormánnyal voltak vitáink, és minden kormánynak sikert kívántunk – jelentette ki a párbeszéd kapcsán Demján Sándor.

Nem háború

A VOSZ ügyvezető elnöke ünnepi beszédében kifejtette: vállalkozói érdekképviseletként a feladatuk a vita, amely nem háborút jelent. Demján Sándor üdvözölte Lázár János az olcsóbb és hatékonyabb államra tett utalásait, majd kijelentette: az állami forrásokat a gazdaság élénkítésére kellene fordítani, a bővített újratermelést bátorítani, és kedvező hitelekhez juttatni a vállalkozókat.

A hagyományoknak megfelelően az esemény végén rangos díjakat adtak át az ország legkiválóbb vállalkozóinak.

- ÉM -


Megyénkbeli díjazottak

Magyar Gazdaságért Díj:

Ritter Géza, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatójaAz Év Vállalkozója Díj:

Balogh Attila, a Balogh Autóházak Kft. ügyvezető igazgatója

Máthéné Zuggó Nikolett, a Fókusz Oktató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!