Helyi gazdaság

2013.02.15. 15:19

Commerzbank: jelentősen nőtt a működési eredmény

Budapest, 2013. február 15., péntek (MTI) - Jelentősen növelte működési eredményét tavaly a Magyarországon is fiókokat üzemeltető Commerzbank a társaság honlapján pénteken megjelent eredménybeszámoló szerint.

Budapest, 2013. február 15., péntek (MTI) - Jelentősen növelte működési eredményét tavaly a Magyarországon is fiókokat üzemeltető Commerzbank a társaság honlapján pénteken megjelent eredménybeszámoló szerint.Németország második legnagyobb bankjánál 1,216 millió euró volt a működési eredmény az egy évvel korábbi 507 milliót követően. A csoport nettó nyeresége viszont mindössze 6 millió eurót tett ki a 2011. évi 638 millió euróval szemben. A visszaesést egyebek mellett egy banki érdekeltség eladásával, illetve egyszeri leírásokkal indokolták a bankcsoportnál.

Az idén januárban vált ismertté, hogy a Commerzbank világszerte 4-6 ezer dolgozójától válik meg 2016-ig mintegy 56 ezer munkavállalójából.

Novemberben, az elemzői várakozásoktól elmaradó harmadik negyedévi eredményismertetéssel egyidejűleg a bank bejelentette, hogy négyéves költséghatékonysági programot vezet be, amellyel az akkori 69 százalékról 60 százalékra igyekszik majd csökkenteni a költségeknek a bevételhez viszonyított arányát.

A Commerzbank a Lehman Brothers csődje után, 2009-ben 18 milliárd eurós mentőhitelt kapott, és azóta igyekszik javítani tőkehelyzetén. Ezt a folyamatot nem segítik az egyre romló euróövezeti növekedési kilátások. A Commerzbank 25 százaléka jelenleg német állami tulajdonban van.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!