Helyi gazdaság

2013.01.29. 14:46

Tiltakozik a Független Pénztárszövetség az egészségpénztárak tevékenységének kiterjesztése ellen

Budapest, 2013. január 29., kedd (MTI) - Januártól az egészségpénztárak a tagjaik részére betegségbiztosítást is vásárolhatnak, de ez az engedmény merőben ellentétes a pénztártörvény eddig sértetlen alapelveivel - közölte a Független Pénztárszövetség kedden az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 29., kedd (MTI) - Januártól az egészségpénztárak a tagjaik részére betegségbiztosítást is vásárolhatnak, de ez az engedmény merőben ellentétes a pénztártörvény eddig sértetlen alapelveivel - közölte a Független Pénztárszövetség kedden az MTI-vel.A Független Pénztárszövetség attól tart, hogy a biztosítótársaságok szja-mentes kárkifizetései könnyen hálapénzzé válhatnak, ez pedig a magyar egészségügy érdemi átalakulásának a legnagyobb akadálya.

Ebben a kormányzati ciklusban ez már a második, a biztosítótársaságoknak tett törvényalkotói gesztus - áll a közleményben. A tavalyi volt az első, amikor a betegségbiztosítás a munkáltatók számára felső összeghatár és cafeteria-adó nélkül, költségként volt elszámolható. Ez a szabály jelenleg is érvényben van.

A PSZÁF legfrissebb adatai alapján ez a kedvezmény a biztosítók számára nem hozott érdemi áttörést. Az üzleti betegségbiztosítások díjbevétele a tavalyi első három negyedévben 5,6 milliárd forint volt, szemben az előző év azonos időszakában elért 4,69 milliárd forint bevétellel. A biztosítótársaságok múlt évi teljesítménye még így is alig éri el az egészségpénztári szektor bevételének 15 százalékát.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!