Helyi gazdaság

2013.01.28. 10:27

Állatot, terményt a neten

Budapest - A mezőgazdasági kereskedés adózásának komplex rendszerét egyszerűsíti az online piactér fejlesztése.

Budapest - A mezőgazdasági kereskedés adózásának komplex rendszerét egyszerűsíti az online piactér fejlesztése.Adózási szempontból sok a kivétel és a specialitás a magyar mezőgazdaságban, ami gyakran még a leggyakorlottabb könyvelőket is nehéz feladat elé állítja. Az adózási rendszer áttekintésének egyszerűsítésére hozta létre fejlesztését a Magro.hu online mezőgazdasági piactér, amely olyan megoldást fejlesztett a gazdák és a felvásárlók számára, amely már a kereskedés első fázisában nyilvánvalóvá teszi a szereplők adózási státuszát és a fizetendő adót.

Kiszámolja az árat

A mezőgazdasági adókapcsolatok nagyon sokfélék lehetnek, attól függően, hogy milyen adózó az eladó és a vevő. Ezt a komplex és igen bonyolult összefüggéseken alapuló rendszert képes kezelni az online mezőgazdasági piactér az internetes mezőgazdasági kereskedelem szakértője. Egy hosszú fejlesztés eredményeként a piactér megoldása a felhasználók adózási státusza és az adásvétel tárgyát képező termék ismeretében kiszámolja az eladóra és vevőre vonatkozó nettó és bruttó árat már a kereskedés első pillanatában. Ez egy valódi újdonság a magyar e-kereskedelemben és a mezőgazdaságban egyaránt.

A jövőbe mutat

Az internetes fejlesztés elsődleges célja, hogy megmutassa, a sokszor átláthatatlannak tűnő rendszereket az online piactér képes egyszerűsíteni, és a gazdák üzletkötései egyszerűsödnek, ha online kereskednek. Az online piactéren több ezer gazda és felvásárló kínálja terményét és haszonállatát eladásra, és teszi fel vételi szándékát, ezért nem mindegy, hogy kinek milyen az adózási státusza. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha az eladó feltesz pl. 1000 tonna kukoricát vagy búzát eladásra, a másik oldalon, a potenciális vevőnek a bejelentkezés után azonnal megjelenik a monitoron, hogy kettőjük között milyen adókapcsolat áll fenn és milyen nettó, illetve bruttó ár megfizetésére lenne kötelezett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!