Helyi gazdaság

2011.10.05. 14:59

Regus: javulnak a magyar munkaerőpiaci kilátások

Budapest, 2011. október 5., szerda (MTI) - Egyre több vállalat tervezi új munkaerő felvételét Magyarországon is a Regus Business Confidence Index kutatása szerint.

Budapest, 2011. október 5., szerda (MTI) - Egyre több vállalat tervezi új munkaerő felvételét Magyarországon is a Regus Business Confidence Index kutatása szerint.

 

A rugalmas munkahelyi szolgáltatásokat nyújtó Regus közleménye szerint a magyar cégek körében egyre inkább nő az igény a rugalmas formában foglalkoztatott munkavállalók iránt: miközben a vállalatok fele tervezi új alkalmazottak felvételét a következő két évben, a rugalmasabb foglalkoztatási gyakorlat felé tett egyértelmű elmozdulás jele, hogy a cégek 55 százaléka több szabadúszót, 25 százaléka pedig több távmunkást kíván felvenni a 2011-12-es évben.

A rugalmas munkahelyi szolgáltatásokat nyújtó Regus jelentése szerint a munkavállalók iránti megnövekedett kereslet a foglalkoztatási szerkezet átalakulásával magyarázható, amelyben előnyt élveznek azok, akik hajlandóak a hagyományostól eltérő konstrukcióban dolgozni.

A Regus Business Confidence Index felmérése szerint Magyarországon a cégek 59 százalékának várakozásai szerint a gazdasági fellendülés csak 2012 második felére várható. A bevételüket növelő vállalatok aránya jelenleg 27 százalék, amely a hat hónappal ezelőtti értékhez képest 11 százalékkal csökkent, miközben a nyereségnövekedésről beszámoló cégek aránya 5 százalékponttal, 29 százalékra növekedett.

A Regus szerint Magyarországon a szabadúszás és a távmunka egyre népszerűbb megoldássá válik, mivel így a dolgozók száma a rugalmassággal együtt növelhető, másrészt gyorsan változtatható. Ennek előnyeit kihasználva már egészen kisméretű vállalkozások is alacsony kockázat mellett jelenhetnek meg a célpiacokon. A rugalmas irodai megoldások révén pedig nemcsak a munkaerő, hanem a szükséges ingatlanok és berendezések vonatkozásában sem feltétlenül kell hosszú távú elkötelezettséget vállalniuk. Lehetővé válik számukra, hogy a gyorsan változó piaci viszonyokhoz alkalmazkodva bővítsék, vagy adott esetben szűkítsék tevékenységüket.

A Regus a világ vezető innovatív munkahely-megoldások szolgáltatója: naponta több mint 900.000 ügyfél használja a Regus létesítményeit világszerte, 89 ország 550 városának 1.200 helyszínén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!