Helyi gazdaság

2010.09.30. 19:14

Holnap lesz összesítés a bankadóból befolyt összegekből - RTL Híradó

<p>Jövőre már az ügy felek is megérezhetik, ha a pénzintézeteknek továbbra is fizetniük kell a bankadót - mondja a bankszövetség.</p>

Az idei 200 milliárd forintos adó első felét csütörtökig kellett elutalniuk a bankoknak az államkasszába. Azt egyelőre nem tudni, mennyi pénz érkezett a számlára. A másik száz milliárdot december 10-ig kell befizetni - hangzott el az RTL Híradóban.

Valószínűleg van olyan pénzintézet, amely az utolsó napra hagyta az első részlet befizetését, ezért a Nemzetgazdasági Minisztériumban leghamarabb pénteken tudják megmondani, mennyi pénz érkezett be az államkasszába a bankadóból. Az RTL Híradó által megkérdezett pénzintézeteknél azt mondták, időben elutalták a rájuk eső összeget. A legtöbbet, 18 milliárd forintot, a legnagyobb lakossági bank fizette ki. A bankszövetség szerint, ha marad a bankadó, azt az ügyfelek is megérzik majd.

Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető jogtanácsosa azt mondta: ezt az előre nem számítható többletköltséget a működési költségek további csökkentésével nem tudják ellensúlyozni a pénzintézetek, kénytelenek lesznek továbbhárítani ezeknek a terheit az ügyfelekre. Szerintük ez akár már jövőre érezhető lesz, például úgy, hogy drágulnak a hitelek. A kormány korábban egyértelművé tette, hogy a pénzügyi szektor különadója marad 2011-ben is.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában