Helyi gazdaság

2010.09.10. 18:28

Ahol megéri munkanélkülinek lenni

<p>A hivatalos adatok szerint a britek egyötöde olyan háztartásban él, ahol senki nem dolgozik.</p>

Ez azt jelenti, hogy több mint 7 millió 65 éven aluli szigetlakó éli mindennapjait bármiféle munkatapasztalat nélkül - írja a Vilaggazdasag Online.

A Daily Mail összeállítása szerint a brit munkaügyi miniszter, Chris Grayling megdöbbentőnek nevezte a most nyilvánosságra hozott adatokat, és a lehangoló társadalmi jelenségért az előző kormány szociálpolitikájának sikertelenségét okolja.

1998 óta a munkanélküli háztartások száma 22 százalékkal nőtt, vagyis összesen 700 ezer család csatlakozott a nem éppen dicséretes társasághoz az elmúlt 12 évben. A 60 milliós népességű szigetországban jelenleg összesen 7,3 millió 65 éven aluli lakos (felnőttek és gyerekek egyaránt) él munkanélküli háztartásokban.

A Daily Mail írásában egy Kent megyei családot mutat be, akik évente 23 ezer fontot (csaknem 7 millió forintot) kapnak az államtól segélyek formájában. A „családfenntartó” Mr Evans 42 éves, munkanélküli. Nem óhajt visszatérni a munkaerőpiacra, miután egy építkezési balesetben lágyéksérvet szenvedett.

// <![CDATA[

</script>

<script src="http://av.ctnetwork.hu/?site_id=3115&template=spec_2_a&js=1&html_element_id=ctnet_cikkoldal&rand=10" type="text/javascript">

// ]]>

// ]]>]]>

Párja, Miss Scott 19 éves, tavaly adott életet egy ikerpárnak, amelynek köszönhetően az addigi éves szinten 7 ezer fontos segélyük évi 23 ezer fontra ugrott. A családnak van egy olasz sportkocsija, és rendszeres előfizetői a műholdas tv-adásnak.

Ennek ellenére a család úgy véli, nem jönnek jól ki anyagilag. Miss Scott elmondása szerint a gyerekvállalás nagyon drága dolog, így még az extra pénz sem elég. Főleg úgy, hogy Mr Evansnak már korábbi kapcsolataiból is születtek gyermekei: három nőtől összesen 5 csemetével büszkélkedhet. A nagy létszámra való tekintettel négy hálószobás családi házat utalt ki számukra az önkormányzat.
Forrás: www.vg.hu

Ha még emlékeznek, néhány hónappal ezelőtt mutatott be portálunk egy brit családot, akik havi 1 millió forintnak megfelelő összegű segélyből élnek. A házaspárnak 7 gyereke van, de 14 lurkót szeretnének, dolgozni viszont nem akarnak, mert mint mondták: ennyi gyereket felnevelni egész napos elfoglaltság. A teljes cikk ITT olvasható >>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!