Helyi értéktáras lehet a páránfőtt és a fecskefarok

Borsod-Abaúj-Zemplén – Süteménysütés és értéktár-bemutató is volt a Bogrács-csatán.

Az Abaúj Tájegységi Értéktár Bizottság a nemrégiben megrendezett hagyományőrző Encsi Bogrács-csata és pálinkamustra keretében „süteménysütési” versenyt hirdetett, valamint a hungarikumokból és Abaúj értékeiből kiállítást rendezett.

A „süteménysütési” versenyben 16 fajta sós és édes süti versengett, amelyeket az abaúji háziasszonyok előszeretettel sütnek családjuknak, vagy amelyekkel a nagyik kedveskednek az unokáknak.
Tárgyalni fogják

Az Abaúj Tájegységi Értéktár Bizottság tagjai még a helyszínen úgy határoztak, hogy a soron következő ülésen tárgyalni fogják az abaúji páránfőtt és az abaúji fecskefarok sütemények felvételét az értéktárba.

Az eredmény

A süteménysütési verseny díjazottjai:

I. helyezett: Szénási Attiláné – abaúji fánk. II. helyezett: Sándor Józsefné – abaúji fecskefarok. III. helyezett: Illésné Boros Anikó – abaúji sörkifli. Különdíj: dr. Szántó Marianna – abaúji páránfőtt.

– ÉM-HE –