Helyi érdekű vonatok ütköztek San Franciscóban – 48 sérült

Negyvennyolc ember megsérült szombaton az amerikai San Francisco városában, amikor egymásba rohant két helyi érdekű vonat – írta a San Francisco Chronicle című amerikai lap. A sérültek közül négyen nagyon súlyos sérüléseket szenvedtek. Az ütközés oka egyelőre ismeretlen. A hatóságok megkezdték a nyomozást.

Az ütközés helyi idő szerint szombat délután három órkor történt egy állomásnál. Az egyik könnyű vonat a peron közelében rohant neki az előtte haladó, és a beszámolók szerint hirtelen megálló szerelvénynek – közölték a hatóságok.

A legsúlyosabb sérüléseket az elején szétroncsolódott vonat vezetője szenvedte el – közölte a tűzoltóság helyettes vezetője. Rajta kívül még három utas szenvedett nagyon súlyos sérüléseket, de egyikük sincsen életveszélyben, és stabil állapotban fekszenek a kórházban.

A 48 sérült közül 24 embert kellett komolyabb sérülésekkel mentőautóval kórházba szállítani. A többiek könnyebben sérültek, és képesek voltak odasétálni az őket kórházba szállító buszhoz.

A helyi érdekű vasutat üzemeltető közlekedési vállalat szóvivője elmondta, hogy még nem tudni mi okozta az ütközést. A nyomozás az emberi mulasztás, és a műszaki hiba lehetőségét is vizsgálja.

Az utóbbi időben több tömegközlekedési baleset is történt az Egyesült Államokban, amelyek után szövetségi közlekedésbiztonsági szakértők aggodalmuknak adtak hangot az öregedő amerikai infrastruktúra miatt. A múlt hónapban kilenc ember halt meg Washingtonban, amikor egy elővárosi vonat egy metrószerelvénynek ütközött. Májusban pedig 49 ember sérült meg Bostonban, amikor villamosok ütköztek. Tavaly szeptemberben húsz ember halt meg Los Angelesben, amikor tehervonattal ütközött egy személyvonat.