Mindenki nyert

2023.12.31. 20:30

Sütemény és pálinka mustra Karcsán

Több mint félszáz házi pálinkát és körülbelül harminc tálca házi édességet neveztek az immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Luca-napi pálinka- és sütemény versenyre Karcsán.

A pálinkazsűri tagjai

Forrás: A karcsai önkormányzat facebook oldala

 Milinki László polgármester – aki egyben a zsűri egyik tagja is volt – tudósítónknak elmondta: nemcsak helyből, hanem a környékbeli településekről, sőt a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből is érkeztek nevezések a megmérettetésre. 

Kövér Zsolt sárospataki cukrászmester, a zsűri egyik tagja a nevezett
sütemények előtt

Hozzátette: nemcsak a szilva-, birs-, alma-, cseresznye-, vagy barackpálinkákat kóstoltak a bírák, de likőröket is. A sütemények között pedig a legjobb otthoni, például a nagymama titkos receptje alapján elkészült remekeket várták. A zsűribe szakembereket és különböző közéleti szereplőket hívtak meg – közölte a polgármester. Kiemelte: a beérkezett pálinkákat és sütiket díjazták, de valamilyen elismerést mindenki kapott. Milinki László hozzáfűzte: a versenyt élőzenés mulatsággal és vacsorával zárták. 

Díjátadón. Középen Toplenszki Józsefné, az egyik díjazott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában