Ünnep

2023.12.27. 13:00

Fogadalom, amit sosem tartunk be

Új év, új kezdet, új élet! Sokan ilyen gondolatokkal kezdik az új évet és talán még képzeletbeli listát is írnak, hogy mit fognak másképp csinálni vagy mit fogak új szokásként beépíteni életükbe.

Enni, de mit és mennyit?

Fotó: Nicoleta Ionescu

A legtöbb ember újévi fogadalom listáján biztos, hogy van egy pont, ami a súlyunkra vonatkozik. Hiszen új év, új élet. De a kezdeti lelkesedésünk hamar alább hagy, mielőtt egy kisebb látványosabb eredményt érnénk el. Tavaszra pedig már azt sem tudjuk, hogy mit fogadtunk meg szilveszterkor, mert elsodornak a hétköznapok és a tennivalók sokasága. 

A szakember szerint a legjobb az lenne, ha egy egyenletes táplálkozást követnénk vagy beépítenénk az életünkbe, életmódot váltanánk, úgy hogy az mindenképpen illeszkedjen az életvitelünkhöz, hogy hosszú távon tartható legyen, ízletes, változatos fogásokkal, mely illeszkedik a pénztárcához is. Mert ellenkező esetben kudarchoz vezet - tanácsolja a dietetikus. Hiszen irreális és elérhetetlen célokat nem érdemes kitűzni, ami nem megvalósítható – tette hozzá Pejkóné Ferenczy Noémi dietetikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában