Születésnap

2023.11.03. 11:04

Százéves a kazincbarcikai bölcsőde egykori munkatársa

Kovács Lajosné Etelka nagyon szeret Debrecenben élni, a családja jelenti számára a boldogságot.

Etelka néni november 2-án lett 100 éves

Fotó: Kiss Annamarie

Kovács Lajosné Etelka november 2-án töltötte be a századik életévét, ebből az alkalomból köszöntötte őt csütörtökön otthonában Piros Zoltán önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a debreceni polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Etelka néni Vasmegyeren született, hatan voltak testvérek, ő volt a legidősebb, és napjainkban már csak ő él. Az elemi iskola elvégzése után nem volt lehetősége továbbtanulni, legnagyobb gyermekként a család tulajdonában lévő földeken kellett dolgoznia – írja a haon.hu.

Szakácsnőként dolgozott

– Nehéz életünk volt, sok minden történt velem az elmúlt 100 évben – emelte ki. Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy megéli a századik életévét. A téesz időszakában dohánygyárban dolgozott Kótajon, majd a kazincbarcikai bölcsődében helyezkedett el szakácsnőként. 

Kiemelte, 40 évig élt Kazincbarcikán, és 20 éven át főzött a legkisebbekre. 

Nagyon szeretem a gyerekeket

– fogalmazott az ünnepelt, akinek egy lánya született, majd később két unokával, ugyanennyi dédunokával és egy ükunokával ajándékozta meg az élet. Tíz éve költözött Debrecenbe, lányával együtt él, akihez nagyon szoros kötelék fűzi.

Szeret Debrecenben élni

Szerettem kertészkedni, sokat szorgoskodtam a barcikai családi ház kertjében, de elteltek felettem az évek, 100 évesen, ha fáj valamink, akkor már minden bajunk van

– fűzte hozzá félmosollyal az ünnepelt, aki csak vérnyomáscsökkentőt szed a vitaminok mellett. Mint elmondta, nagyon szeret Debrecenben élni, a családja jelenti számára a boldogságot, ha ők körülötte vannak, akkor Etelka néni jól érzi magát.

Kíváncsiak voltunk, mi a kedvenc étele, süteménye, de ő úgy fogalmazott, nincs kedvenc harapnivalója, az a fontos, mindig legyen betevő falat az asztalon. Rákérdeztünk, melyik évszakot szereti a legjobban, arra is csak szerényen felelt. –Mindegyiket – mondta. Majd feltettük a kérdést: tetszik tudni, hogy milyen nap van ma, Etelka néni? 

Ma van a születésnapom, amit el sem felejthetnék, hiszen mindenki ezt ünnepli!

– hangsúlyozta mosollyal az arcán, majd leszögezte: a hosszú élet titka nem más, mint az akarat, azzal mindent elérhetünk, és a munkának mindig meglesz a gyümölcse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában