Segítség

2023.10.25. 18:01

Vérükkel segítenek a miskolci katonák

Lengyel-magyar egy vér jelmondattal szervez véradást a Magyar Honvédség, Miskolcon is (MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda és MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj) hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái számára az 1956-os forradalom 67. évfordulója alkalmából.

Boon.hu

Fotó: Lang Róbert

Az önkéntesek október 26-án csütörtökön, 10:30-12:30 között nyújthatják segítségre karjukat a Miskolci Toborzó Irodában (Miskolc Hatvanötösök útja 2.) A véradás nyitott, tehát a katonák mellett a civil lakosság véradóit is szívesen látják a helyszínen, akik csak érvényes személyi okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya) felmutatása mellett adhatnak vért.

Ez a véradás a lengyelek szolidaritásának kifejezése az 1956-os forradalom és szabadságharccal, a lengyel-magyar barátság jegyében. 1956-ban ugyanis 11 196 lengyel adott vért a magyaroknak, amely az első nagy méretű ilyen akció volt Lengyelországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában