Gyűjtöttek is

2023.04.25. 14:00

Futóversennyel zárt Szerencs Város Napja

Szerencs Város Önkormányzata, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár, Szerencs Város Sportegyesülete, valamint a Mozdulj Szerencs elnevezésű civil mozgalom szervezte azt a futóversenyt Hegyalja Kapujában, amit második alkalommal tartottak meg a Szerencs Város Napja zárásaként.

SFL

Fotó: Serfőző László

A civil szervezet ötlete nyomán megvalósult eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a szervezők korcsoportokra bontották a résztvevőket külön női, külön férfi kategóriákban. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester és Rábainé Végh Anett a program egyik szervezője köszöntötték a versenyzőket, rövid beszédükben megjegyezve, hogy a megmérettetésnek nem annyira a küzdelem a célja, mint inkább a közösen eltöltött vasárnap délelőtt, az összetartozás erősítése, az egészség megőrzése, a mozgás fontossága.

Fotó: Serfőző László

A rajtot megelőzően Kovács Adrienn személyi edző tartott bemelegítő gyakorlatokat, majd a versenyzők nekirugaszkodtak a korcsoportoktól függő 500 méter, egy kilométer, 2 kilométer, 5 kilométer és 12 kilométer távoknak. 

Fotó: Serfőző László

Az eseményen volt, aki kutyájával teljesítette a kijelölt távolságot egyfajta figyelemfelkeltésként, hogy a Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány is jelen van, várták a jólelkű adakozók támogatását, és mint az kiderült, számosan hoztak a közösbe különböző állateledeleket. 

Fotó: Serfőző László

A verseny, végén – túl a dobogós helyezéseken - valamennyi sportoló emlékérmet és emléklapot kapott, így az egyik távot teljesítő Nordic Walking csoport tagjai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában