Kiállítás

2023.02.10. 21:00

Újra lesz ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen (videó)

Az idei rendezvényen több mint 100 kiállító mutatja majd be kollekcióját.

A Miskolci Egyetem főbejárata

Fotó: Bujdos Tibor

Két év kényszerszünet után újra megnyitja kapuit a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen. A hagyományokat folytatva ismeretterjesztő és gyermekprogramokat is kínáló rendezvény időpontja: március 11-12.

A 39.  Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál jobbnál jobb programokkal csábítja a Miskolci Egyetemre az ásványokat, ékköveket, díszítő köveket, ősmaradványokat kedvelőket. Az idei rendezvényen több mint 100 kiállító mutatja majd be kollekcióját, mondta el előzetesen dr. Szakáll Sándor, a Miskolci Egyetem Nyersanyagkutató Földtudományi Intézetének tanára.

A bemutatókhoz kapcsolódnak különböző programok és kiállítások, ismeretterjesztő előadások, de lesz földtudományi játszóház is, amely a gyerekekkel igyekszik közelebbről megismertetni az ásványok világát.

Az érdeklődők szakvezetéssel járhatják be a Miskolci Egyetem ásvány és kőzettani tanszékének történelmi értékű, a világ különböző részeiről származó darabokat bemutató ásványtárát.

A fesztivál idején számos szolgáltatást is igénybe vehetnek majd a látogatók, például a díjmentes ásványhatározást vagy a díjmentes drágakőhatározást, amelyet kitűnő szakemberek fognak végezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában