Retró lecsó, fürjtojással

2022.08.03. 11:00

Tálalni is tudni kell

Nagy sikert aratott a Miskolchoz közeli községben, Hernádnémetiben a napokban rendezett lecsófesztivál.

KT

A Vidám Nagyok Egyesületének tagjai a Hernádnémetiben tartott lecsófesztiválon

Fotó: Kolodzey Tamás

Az esemény iránt több száz helyi és környékbeli lakos érdeklődött, a Vidám Nagyik Egyesületét pedig negyvennyolcan képviselték.

A legszebben tálalva  

– Hagyományos, divatos szóval élve retro lecsót és krumplilángost készítettünk – mondta az egyesület „szóvivője”, Frisovszki Györgyné Gabriella asszony. – Szóval sok hagyma, paprika, paradicsom, sült szalonna, mindez picit pikánsan, és fürj tojással tálalva. Nagyon finom volt, bár most nem nyertük meg azt a fődíjat, amelyet korábban már háromszor kiérdemeltünk. Most csak a legszebb tálalásért elnevezésű külön jutalmat hoztuk el, vettünk át dr. Orosz Zsolt polgármestertől, de ezzel is teljesen elégedettek vagyunk.

Hernádnémetiben nagy népszerűségnek örven a VNE, amely tíz esztendeje alakult és az újonnan csatlakozókkal napjainkban is folyamatosan bővül. Évente több rendezvényen, főzőversenyen vesznek részt, és tartalmas kirándulásokat is tesznek az ország különböző vidékeire.

– Orosz Imréné Csucsi Enikő a vezetőnk – folytatta Frisovszki Györgyné, aki hozzátette: – Az ő fáradhatatlansága ránk ragadt, így tagságunk nagyon aktív és összetartó közösség, a magunk, továbbá – ebben biztos vagyok – a településünkön élő polgárok nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában