Sikerrel pereltek

2022.08.27. 20:00

Kétmilliárdos kártérítést kapott New Yorkban egy miskolci építőmunkás

Attila egy New York-i építkezésen szenvedett súlyos sérülést. Az amerikai magyar sztárügyvéd harcolta ki neki a milliárdos kártérítést.

ÉM

Holly Ostrov Ronai, Attila, a balesetet szenvedett miskolci munkás és Rónai Péter New York-i szárügyvéd

Forrás: Facebook

A fiatal építőmunkás, Attila Miskolcról érkezett az Egyesült Államokba, ahol építkezéseken vállalt munkát. Egészen 2019-ig rendben is ment minden, azonban az akkor éppen New Yorkban dolgozó férfi súlyos, kis híján tragédiával végződő balesetet szenvedett munka közben: egy hatalmas tetőablak zuhant rá - írja a Bors.

Tetőablak zuhant rá 

Az ideiglenesen munkaképtelenné vált férfi kártérítési ügyét az USA-ban élő, magyar származású sztárügyvéd, Rónai Péter vállalta el. Facebook-posztjában írta le, hogy az általa képviselt Attila hogyan szenvedte el a férfi súlyos, töréses sérülés: "Miközben egy létrán dolgozott, egy tetőablak eltalálta, aminek következtében a földre zuhant és eltörte mindkét sarkát, ami műtétet igényelt..."

Kétmilliárdos kártérítés 

A sztárügyvéd segítségével Attila bíróság elé vitte az ügyet, a közelmúltban pedig az ítéletet is kimondták: a férfi nem csak, hogy megnyerte a munkaügyi pert, de még kinti viszonylatban is csillagászati, forintra átszámolva milliárdos összegre rúgó kártérítésre számíthat: "A Ronai&Ronai 5,1 millió dollárt, azaz 2 milliárd 55 millió 300 ezer forintot nyert a magyar építőipari dolgozónak..." - írta posztjában a feleségével, Hollyval együtt dolgozó szakember.

Reménytelen ügyek élén 

Az ügyvéd egyébként gyakorta vállalja el kint élő magyarok, sokszor reménytelennek tűnő ügyeit, amelyeket már több alkalommal is sikeresen, hatalmas kártérítési nyereséggel zárt. Többek között ő képviselte átütő sikerrel a philadelphiai kacsahajó-baleset magyar áldozatait, ahogyan a Costa Concordia hajókatasztrófa magyar áldozatát is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában