Cseresznyefesztivál

2022.06.18. 11:00

Ismét megünnepelték a nevezetes cseresznyét

ÉM

A tizenkilencedik Cseresznyefesztivált rendezték meg a közelmúltban Szomolyán. A helyi nevezetesség, az európai uniós oltalmat élvező szomolyai rövidszárú fekete cseresznye ünnepe idén kétnapos volt, és éppen akkor tartották, amikor érett a gyümölcs, így idén nem volt hiány a portékából sem a fesztivál helyszínén, sem pedig a különböző termelőknél, a házaknál. A gazdák szerint idén jó termést hoztak a fák. 

Sok színpadi programmal várták a közönséget, fölléptek helyi csoportok, mint a Szomolyai Legényegylet vagy a Rece Hagyományőrző Egyesület, de FankaDeli, Csézy, a Hooligans, Bebe, a Kerozin és a Balkan Fanatik is koncertezett. Mindkét napon volt vezetett túra a kaptárköveknél, sőt kiváló helyi borokat is megkóstolhattak a természetkedvelők a helyszínen. A gyerekeket régi idők udvarával, népi játszóházzal, nemezeléssel, réteskóstolással, ugrálási lehetőségekkel várták a szervezők. A Közösségi Házban a falu régi életéről szóló fotókiállítást rendeztek be.

(A borítóképen: A gyerekekre is gondoltak a szervezők | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában