Bajnokság

2021.12.18. 14:00

Tizenegyről tízmillióért

Anyagilag nagyon jól jár, aki a Bozsik-stadionban megnyeri a finálét.

KT

Fotó: KT

Jövőre másodszor rendezik a tizenegyesrúgó bajnokságot, melynek selejtezőit országszerte több mint száz településen tartják majd.

 

Ezreket várnak 

 

– Májusban kezdődnek az előcsatározások, a döntőnek pedig a Bozsik-stadion októberben ad otthont – mondta Belicza János, az esemény kelet-magyarországi instruktora, majd hozzátette: – A Dunán innen kétezer-ötszáz nevezőre számítunk, a teljes jelentkezői létszámot pedig öt- és nyolcezer körülire tesszük. Három kategória – férfiak, nők, 14 év alattiak – lehet jelentkezni, az esemény piramisa pedig így fest: selejtezők, megyei döntő, országos elődöntő, országos döntő. A fináléba kategóriánként már csak ketten kerülnek, és valamelyik NB I.-es labdarúgó-mérkőzés szünetében tizenöt perc alatt hajtják végre az öt-öt vagy szükség esetén még több büntetőt. A fődíj nem kevesebb mint tízmillió forint, ennyiért már érdemes kicsit gyakorolni és a tizenegyeseket a hálóba vágni. 

 

Belicza János azt is elárulta, hogyan került bele ő maga a gépezetbe: 

 

– Szerveztem nálunk egy selejtezőt, aztán Sárospatakon volt a megyei döntő, a cégvezetőknek pedig megtetszett a lebonyolítás, a körítés, mire egy szép napon felkértek arra, hogy dolgozzak velük ezen a nagyszabású eseményen. A verkli már beindult: november másodikán kezdtünk, minden második héten budapesti tárgyalásokra, konzultációkra járok, tavasszal pedig felgyorsítjuk a programot.

 

(A borítóképen: Belicza János, a tizenegyesrúgó bajnokság kelet-magyarországi instruktora)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában