Sommelier

2021.12.23. 19:30

Huszonöt éve hazajár a Maldív-szigetekre Dzurják József

Az Indiai-óceán „közepén” lévő mesés helyen most is sok magyar üdül.

KT

Forrás: Olvasónktól

A Maldív Köztársasághoz 1192 sziget tartozik, de csak 200 lakott, 87-et a turisták számára tartanak fenn, az egész ország pedig mindössze 300 négyzetkilométeren terül el.

 

Sommelier-ként dolgozik

 

– Már szinte nem is tudom, hogy hányadszor vagyok itt – mondta a vonal végén Dzurják József, a Mezőkövesd Zsóry FC U13-as csapatának edzője. – Negyedszázada, 1996-ban játékosként egy évet töltöttem itt, aztán 2008/2009-ben edzőként munkálkodtam az országban, amióta pedig sommelier-ként, azaz pohárnok-borszakértőként itt él és dolgozik az éppen karácsonyi születésű Dóra lányom, rendszeresen visszatérek erre a káprázatos helyre. Már csak pár napig vagyok itt a párommal, Kovács Alizzal, a szentestét ugyanis már otthon töltjük.

 

A Csöpi becenévre hallgató sportember arról számolt be, hogy a szigetek jelenleg is tele vannak turistákkal: sok indiai, lengyel, orosz és persze magyar élvezi a paradicsomi körülményeket, a szinte elképzelhetetlenül gyönyörű tájat, ahová csak teszttel lehet beutazni, maszkot azonban csak a személyzet hord.

 

– Árnyékban 31 fok van, napon sokkal több, és este 28-ig süllyed a hőmérő higanyszála – folytatta az itthon nagy népszerűségnek örvendő tréner, majd hozzátette: – Búvárkodunk, csodáljuk a tenger élővilágát, kajakozunk, fürdünk, és volt már, hogy le sem szálltunk a jet skiről. Ahol mi vagyunk, ott a helyiek pár nappal ezelőtt díszítették fel a fenyőfát, így teremtettek a külföldiek számára karácsonyi hangulatot.

 

(A borítóképen: Dzurják József a párjával, Kovács Alizzal ment a Maldív-szigetekre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában