Születésnap

2021.12.28. 13:00

Csendesen ünnepelte 50. születésnapját a miskolci óvoda

A Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (röviden MIÓVI) Százszorszép Tagóvodája 1971 óta, immár 50 éve fogadja nap mint nap az óvodás gyermekeket.

BNR

50 éves lett a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (röviden MIÓVI) Százszorszép Tagóvodája

Forrás: Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (röviden MIÓVI) Százszorszép Tagóvodája

Az ünnepséget csendesen, az óvodások és a pedagógusok körében tartották meg.

 

- Fontos mérföldkő ez a születésnap. Előzetes terveink szerint gyerekekkel-szülőkkel, meghívott vendégekkel, volt kollégáinkkal együtt képzeltük el ezt a napot. „Kincses Kultóróvoda 2020” pályázat keretén belül erre az anyagi forrást is megteremtettük. A kialakult járványhelyzetnek és a járványügyi szabályoknak megfelelően azonban zárt körben az alkalmazotti közösség és a gyermekek jelenlétében került megrendezésre a születésnapi ünnepség - mondta el Ádám Anikó Ágnes, az intézmény tagóvoda-vezetője.

Trézsiné Tomkó Anikó néptáncos csoportjával hangulatos műsort adott elő.

 

Tánc és torta

 

Az ünnepi hét alkalmával a gyermekek óvónénik előadásában egy mesejátékot tekinthették meg. Trézsiné Tomkó Anikó néptáncos csoportjával hangulatos műsort adott elő. Az óvoda udvarán egyik szülő felajánlásának segítségével fákat ültettek.

 

- Rövid köszöntővel emlékeztünk meg óvodánk életkoráról, az itt eltöltött időről. Valamennyi kollégámnak itt is megköszönöm pontos, áldozatos munkáját. Köszönöm azoknak a segítségét, akik munkájukkal, pénzbeli, tárgybeli, adományaikkal hozzájárultak az óvoda működésének, a nevelőmunka feltételeinek kialakításához – hangsúlyozta az óvoda vezetője.

 

A születésnapi torta.

 

A nap fénypontja volt a gyermekek számára a hatalmas torta, amit ebéd után fogyaszthattak el. Ennek a tortának is története van, mert az óvoda részt vett még az ősszel egy jótékonysági futáson. A dolgozók is anyagi támogatásukkal segítették a látás sérült gyermek tanulási körülményeinek jobbá tételét. Ezen az eseményen nyerte meg az óvoda a felajánlást, a 200 szeletes tortát.

 

Büszkék az óvodára

 

- Méltán büszkék vagyunk az intézményünkre, hiszen az évek során nem csak a gyermekek megfelelő személyiségfejlődését segítjük elő, hanem óvódapedagógus hallgatók gyakorlati képzését is. A mai napig is szívesen választják óvodánkat a leendő kolléganők a gyakorlati képzéshez – emelte ki Ádám Anikó Ágnes.

 

- Óvodánk immár 50 éve fogadja nap-mint nap a gyermekeket. Pedagógusaink munkáját áthatja a szereteten alapuló nevelés, a játékosság, mindez fokozza a gyermekek érdeklődését, megismerési vágyát, a felfedezés örömét. Célunk olyan személyiség nevelése, aki nyitott a körülötte lévő világra, bízik a felnőttekben, elfogadja és tolerálja a másságot, nem ad teret az előítéletnek. Szeretnénk óvodásainkat optimista életszemléletű, alkalmazkodásra és megújulásra képes, boldog gyermekként látni. Óvodánk óvodapedagógusai törekednek újabbnál újabb, inovatív módszerek alkalmazására a mindennapok tevékenységei alkalmával. A mozgásfejlesztést a csoportszobákban új torna eszközökkel, Mozgáskottával, udvarunkon a fenntartó támogatásával elkészített új műfüves kézilabdapályával, járdára festett mozgásfejlesztő játékokkal segítjük elő. A kooperatív tanulás lehetőségével az együttműködésre építve fejlesztjük a gyermekek képességeit. Törekszünk az ünnepek hagyományok megtartása: Márton napi lámpás felvonulás, környezetvédelmi és jeles napok megünneplése. Egyéni fejlesztés lehetőségét biztosítjuk óvodán belül logopédussal, utazó fejlesztő-, és gyógypedagógussal. Lehetőség van megismerkedni játékos formában az angol nyelvvel, angol nyelvű pedagógus bevonásával. Ismerhetnek a néptánc alapjaival, népi gyermekjátékokkal. Törekszünk a tehetségígéretű gyermekek fejlesztésére, a különleges gondozást igénylő gyermekek ellátására. A gyermekek többféle program lehetősége közül választhatnak, amellyel hozzájárulunk a személyiségük optimális fejlődéséhez, szabad idejük hasznos eltöltéséhez: fakultatív hittan, közös kirándulások, séták, gyermekhét programján belül megvalósított gulyás parti, korcsolya- és úszásoktatás, bábszínház, óvónői dramatizálás, néptánc, angol nyelvvel való ismerkedés, múzeumlátogatás, moderntánc, judo.

A gyermekek óvónénik előadásában egy mesejátékot tekinthették meg.

 

- 2019-ben a fenntartó támogatásával épületünk energetikai felújításon esett át, amely hozzájárult a csoportok, a gyermekek, az óvodában dolgozók komfortérzetének javításához. Az óvoda régi alapítványának támogatásával folyamatosan, apránként haladva bővítettük udvari játékeszközeinket. Büszkék vagyunk óvodánkra. 

 

Fejlesztenék az udvari játékeszközöket

 

- A pandémia időszaka alatt betartottuk a járványügyi szabályokat, hogy a működésünk gördülékenyen menjen, az alkalmazotti közösségünk és a szülők is segítségünkre voltak ebben. A digitális időszakban sem hagytuk magukra a családokat, gyermekeket, napi kapcsolatban voltunk és küldtük a heti, napi terveket, videófelvételeket, online bejelentkezések sem maradtak el. Szeretnénk bővíteni az udvari játékeszközeinket, főként miután a nyár végi vihar, jelentős károkat okozott bennük. Ezeket azóta nem tudtuk pótolni ahhoz, hogy megfelelő minőségű játékokat biztosítsunk a gyermekek számára, anyagi segítségre van szükségünk. A nehézségek ellenére mindent megteszünk azért a kollégáimmal, hogy az ide járó gyermekek azt mondhassák, hogy jó Százszorszép óvodásnak lenni – mondta a tagóvoda vezetője.

 

(A borítóképen: A születésnapi torta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában