Zempléni Újrahasználati Központ

2021.09.13. 07:00

Út a környezettudatossághoz

A Zempléni Újrahasználati Központ Szerencsen is megnyitotta telephelyét.

A megyénkben egyre több helyen megtalálható újrahasználati központba olyan tárgyak kerülhetnek be, amelyek már valaki számára szükségtelenné váltak, viszont eredeti funkciójukat még maradéktalanul betöltik, tökéletesen használható állapotban vannak. Vagyis az a célja, hogy az egyesek számára már feleslegessé vált használati tárgyak ne hulladékként végezzék a hulladéklerakón – terhelve a környezetet –, hanem mások újra használatba tudják azokat venni.

Ne váljanak hulladékká

A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. ebben kíván összekötő szerepet játszani az újrahasználati központ megnyitásával, hogy a még használható tárgyak ne váljanak hulladékká. A társaság legújabb gyűjtőhelye, a Szerencsi Hulladékudvar az Eperjes utca 7. szám alatt található.

Az újrahasználati központban lakberendezési tárgyak, bútorok, sporteszközök (például kerékpár, labda, roller), konyhai eszközök, könyvek, feleslegessé vált, de még biztonságosan használható (nem elektromos) eszközök adhatók le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában