Emlékezetes találkozás

2021.09.11. 18:30

A bajnok és a kisfiú

A századik magyar olimpiai aranyérem birtokosa a zempléni gyerek focista egyik példaképe.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

A napokban emlékezetes találkozó egyik szereplője volt Belicza Zalán, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 6/a osztályának testnevelés tagozatos tanulója, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola U14-es labdarúgócsapatának tagja.

Megszívleli a tanácsait

– A Magyarország – Anglia labdarúgó világbajnoki selejtező találkozó előtt édesapámmal látogatást tettünk a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián doktor Hegedűs Csabánál, akiről tudom, hogy a századik aranyérmünket szerezte az 1972-es müncheni olimpián, és a napokban ünnepelte a születésnapját – újságolta Belicza Zalán, majd hozzátette: – Csaba bácsi ugyan birkózó volt, edzőként és szövetségi kapitányként is hosszú ideig nevelte, oktatta a fiatalokat, ezért hangsúlyozta: tudja, hogy nekem, mint focistának, mit kell majd tennem azért, hogy jó játékos váljon belőlem. Elmondta, hogy mindenekelőtt élvezzem a sportot, leljek rá a rendszeres testmozgás örömére, mert csak így válhat belőlem egészséges ember. Aztán biztatott, közölte, hogy találjak motivációt abban, amit végzek, legyek kitartó, szorgalmas, végezzek el mindent, amit a tanáraim és az edzőim kérnek, valamint a javamra szolgál, ha külön is tréningezek, gyakorlok. Mivel valamikor szeretnék profi szerződéshez jutni, természetesen ígéretet tettem Csaba bácsinak arra, hogy megszívlelem a szavait.

Zalánnak szerdán este újabb nagy élményben volt része: apukája elvitte a Puskás Arénában rendezett Magyarország – Andorra vb-selejtezőre is.

(A borítóképen: Hegedűs Csaba és a sárospataki Belicza Zalán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában