Nemes célt szolgálnak

2021.08.06. 17:30

Koraszülötteket mentő jármű vásárlását támogatja a Zempléni Fesztivál

Koraszülötteket mentő jármű vásárlását támogatja jelentős összeggel az idén a Zempléni Fesztivál.

Bódisz Attila

20190809 Sárospatak fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Komolyzenei koncerttel megkezdődött a 28. Zempléni Fesztivál Sárospatakon. fotón: A Budafoki Dohnányi Zenekar, akiket Hollerung Gábor vezényelt

Fotó: BT

Egy koraszülötteket mentő jármű beszerzéséhez nyújt nagyobb összegű segítséget a Zempléni Fesztivál.

Nemes célt szolgálnak

A térség legjelentősebb kulturális rendezvénye idei jegybevételeinek felét, de legalább ötmillió forintot adományoz a Segíts Élni Alapítványnak egy új autó megvásárlásához – jelentették be.

A tervek szerint az összeget jelképesen a rendezvénysorozat záró hangversenyén, vagyis augusztus 22-én Sárospatakon, a Rákóczi-vár udvarán adják át az alapítvány képviselőjének.

A közel három évtizedes múltra visszatekintő Segíts Élni Alapítvány a koraszülött gyermekek életesélyeit igyekszik javítani adománygyűjtői és támogatói tevékenységével. Turjányi Miklós, a Zempléni Fesztivál fesztivál­igazgatója az Észak-Magyarországnak elmondta, hogy mindig igyekeztek támogatni a programsorozatot befogadó térség különböző kezdeményezéseit. Az elmúlt harminc év alatt segítették például a füzérradványi Károlyi-kastély, valamint a mádi zsinagóga állagmegóvási-felújítási munkálatait, a leégett bodrogkeresztúri faluház helyreállítását és a sárospataki református templom műemlék orgonájának a rekonstrukciós munkálatait, ez utóbbi érdekében még Budapesten is szerveztek jótékonysági koncertet.

Mindig igyekeztünk támogatni a programsorozatot befogadó térség különböző kezdeményezéseit

Turjányi Miklós

Most, a harmincadik, jubileumi fesztivál jegybevételeinek felével szintén egy nagyon nemes cél megvalósulását segíthetik a koraszülött-mentőjármű beszerzésének támogatásával – közölte a fesztiváligazgató. Hozzátette: kevés fontosabb dolog van annál, mint hogy a legkiszolgáltatottabb, beteg gyerekeket minél gyorsabban és biztonságos, jól felszerelt mentőjárművel lehessen kórházba juttatni. Kiemelte: a kimutatások szerint a koraszülöttmentők munkájára Zemplénben, azon belül is Sárospatak és Sátoraljaújhely környékén, valamint a Bodrogközben más térségekhez képest gyakrabban van szükség. Vagyis a Zempléni Fesztivál programjainak térsége kiemelten érintett.

A fesztivál az adományozási akció mellett az ügy támogatására biztatja a rendezvényeiket látogató közönséget is, például ingyenes programjaikon adománygyűjtő ládikákat helyeznek el – mondta Turjányi Miklós.

Az idén augusztus 13-a és 22-e között zajló Zempléni Fesztiválról itt is tájékozódhatnak olvasóink.

(A borítóképen: A Zempléni Fesztivál fontos helyszíne a sárospataki vár udvara – idén itt szeretnék átadni az adományt is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában