Hitélet

2021.08.12. 19:30

Konferencia a keresztény felekezeti sokszínűségről

Egy, a megyénk felekezeti palettájáról végzett kutatás eredményeit mutatják be.

Detzky Anna

Print

Forrás: Olvasónk küldte

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére Regio et religio – Hívek és felekezetek Észak-Magyarországon (múlt és jelen) címmel konferenciát rendeznek, 2021. szeptember 16-án és 17- én Miskolcon, az MTA MAB Székházában. Az eseményen a határon túli területekre is kiterjedő kutatás eredményeit fogják ismertetni a szervezők: az MTA Miskolci Területi Bizottságának Történettudományi és Néprajzi Szakbizottsága, az Éltető Lélek Alapítvány és a Miskolci Egyetem Kreatív Régió-munkacsoportja. A konferenciára augusztus 18-ig lehet jelentkezni.

Egyházi kaleidoszkóp

– A rendezvény az észak-magyarországi régió három megyéje jelenlegi és múltbeli vallási és felekezeti viszonyainak kérdéseivel fog foglalkozni. Különlegességünk az abaúji csereháti térség vallási élete, ahol nagyon kis területre rendkívül sokféle vallási felekezet koncentrálódik – emelte ki dr. Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány elnöke. – Esti kulturális programunk pedig egy világszám. Szent István intelmeit Imre herceghez Újhelyi Kinga debreceni színművész adja elő, amit a világhírű Lukács Miklós cimbalomművész kísér. A második napon pedig rövid tanulmányi kirándulást tartunk a történelmi Abaúj vármegyébe, a Fáy-kastélyhoz és a fáji plébániatemplomhoz. A rendezvény befogadóképessége 120 fő, és pályázati forrásból valósul meg, ezért térítésmentes. A határon túli résztvevőknek igény szerint ingyenesen szállást is biztosítunk.

Jelentkezni a szervezőktől kérhető jelentkezési lap visszaküldésével lehet, a következő elérhetőségeken: dr. Gyulai Éva, MTA MAB, [email protected], tel.: 70/52-62-206, dr. Várhelyi Krisztina, Éltető Lélek Alapítvány, [email protected], tel.: 20/932-43-29.

(A borítóképen: Dr. Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány elnöke)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában