IX. Avasi Borangolás

2021.08.19. 13:00

Borangolás, újratöltve

A búcsúzó nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 26–28-án újra életre kelnek az avasi pincesorok Miskolc belvárosában.

Bacsó István

Fotó: Ádám János

A IX. Avasi Borangoláson felpezsdül az avasi hegyoldal, nyitnak a pince­gazdák, érkeznek borászok és vendéglátók, lesznek művészek és zenészek, különleges borbemutatók és interaktív programok – tájékoztatott a szervező Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja, dr. Gyurcsik András.

A rendezvény kezdő napján Bükki borok – Avasi borok címmel szakmai borkóstolót tartanak a Bortanyán, pénteken és szombaton a már megszokott módon az avasi pincesorok teljes területén, a Kisavastól a Mélyvölgyön át a Nagyavasig számos program várja a borangolókat.

A zenei élményekről a hegyoldal különböző pontjain zenekarok, utcazenészek, énekesek gondoskodnak, többek között a The Carbonfools, a Bíborszél, a Destina­tion Brass, a Marching Jazz Band és a borangolók állandó kedvencei, az Agyagbanda, az Ildi Rider, a Mizrab, a Zene­gép és az Áll-A-Tok együttes. Egy különleges programmal, spontán verseléssel és rögtönzött dallamokkal várja majd az érdeklődőket Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla Borzengés című elő­adása.

Gasztronómiai élmények

A fesztivál mindkét napján az avasi református templomban jótékonysági koncertet hallhatnak a zenekedvelők. A bevételt a templom további felújítására, valamint a MESZEGYI (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény) támogatására fordítják.

Veres Pál, Miskolc polgármestere kiemelte: „Örömteli pillanat ez, mert a miskolci közönség szó szerint ki van éhezve és szomjazva arra, hogy olyan gasztronómiai és borkultúraélményekben legyen része, mint amilyeneket a Borangolás kínál. Ez most egy fantasztikusan nagy rendezvény lesz, 70 borászat, 55 helyszín, 32 zenész és zenekar készül, 16 ételeket kínáló vállalkozás finomságait próbálhatjuk ki, a zsíros kenyértől a vegán ételekig. Civil szervezetek, egyházak, vállalkozások és az önkormányzat fogott össze a rendezvény sikeréért. A város szempontjából a legfontosabb, hogy a közösségeink megerősödjenek.”

(A borítóképen: Gyurcsik András és Veres Pál mutatják a Borangolás helyszínének térképét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában