jótékonysági koncert

2021.08.06. 13:00

Árva kutyákért szólt a rock

Több napra elegendő kutyatáp gyűlt össze a sátoraljaújhelyi jótékonysági koncerten.

Detzky Anna

Forrás: Kossuth Lajos Művelődési Központ

Újra szól a rock! – Egy kutyajó buli! címmel szerveztek jótékonysági rockestet a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány menhelylakói számára július 31-én Sátoraljaújhely rendezvényterén.

Önkéntes fellépők

Idén a 37-es zenekar, a Vibrator és a Karambol teremtett fergeteges hangulatot.

A hagyományosan nyaranta megtartott koncerten kutyaeledel volt a belépő, és a jegy árával és pénzadománynyal támogathatták a kutyabarát rockerek az alapítvány négylábú védenceit.

A menhely vezetői és önkéntesei is kitelepültek a térre az árva állatokról készített fotókkal.

Összesen 112 kilogramm száraztáp, 74 doboz konzerv, 15 darab kutyaszalámi, valamint 96 ezer 500 forint, illetve rengeteg kutyajáték gyűlt össze – tudtuk meg Helmeczi Máriától, az alapítvány kapcsolattartójától.

– Mint külsős több műsort szerveztem már a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ számára. Öt éve kértek föl rá, hogy minden évben rendezzem meg ezt a jótékonysági koncertet – mondta Filep Gyula szervező, dekoratőr, reklámszakember. – Magam is kutyatartó vagyok, és szívesen segítek a menhelyi állatoknak, hogy kicsit jobb életük legyen. Régóta jó kapcsolatban vagyok az alapítvány vezetőivel. A meghívott zenekarok ingyen vállalják a fellépést, és még az útiköltséget sem kérik el. Az idén nálunk koncertező 37-es zenekar helyi, a Vibrator zenekar Miskolcról, a Karambol pedig Sárospatakról érkezett. Mindig akad olyan fellépő, amelyik szívesen beszámol kedves állatos tapasztalatairól. Olyan közismert előadók is megfordultak már nálunk, mint Szakos Andrea, a Karmapirin volt énekesnője Nyíregyházáról. Némelyik sikeresebb évben összejött akár háromszáz-négyszáz néző is, köztük kisgyermekes családok. Körülbelül két-három napra elegendő táp szokott érkezni, ami nagy segítség az alapítvány számára.

(A borítóképen: Helmeczi Mária, Filep Gyula és Szilágyi Lászlóné, az alapítvány alapító tagja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában