Környezetbarát sportemberek

2021.07.02. 18:30

Platán helyett birs és tuja

A városi sporttelepen kivágták a fákat, de gondoskodnak a pótlásukról.

Kolodzey Tamás

Fotó: KT

A Bodrog-parti település pályáját – a fekvése és a növényzete miatt – eddig sokan irigyelték. Akik viszont most felkeresik a komplexumot, részben csalódnak, ugyanis „eltüntették” a híres fasort.

Környezetbarát sportemberek

– Természetesen nem tévedésből vágattuk ki a platánokat – mondta Belicza János, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke, majd hozzátette: – A fák gyökerei ugyanis felnyomták a rekortánt, ezzel veszélyeztették a többsávos futókört, ezért lépnünk kellett: biztonsági okokból a kitermelésük mellett döntöttünk. Mi azonban környezetbarát sportemberek vagyunk, így nem nyugodtunk bele a pillanatnyi csupasz környezetbe, és már hozzákezdtünk a komplexum csinosításához.

Ennek jegyében a napokban birsfát ültettek, és hamarosan folytatják akciójukat.

– Tíz növényt helyezünk a földbe – jegyezte meg az elnök. – Lesznek köztük gyümölcsfák és dísznövények, például tuják is. Csak olyan egyedeket választunk, amelyek gyökerei nem terjeszkednek túl mélyre, de a megfelelő távolságra is ügyelünk. Jócskán eltávolodunk a műanyag pályától, így egy-két évtized múlva nem kerülünk a mostanihoz hasonló helyzetbe.

(A borítóképen: Krai Csaba, az STC elnöke, Majoros Tamás, a SUSI elnökségi tagja és Belicza János (balról jobbra) ültette el az első fát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában