Várják az adományokat

2021.07.29. 14:30

Jó ügyet szolgál a lecsóparti

A Dédike Angyalai ismét akcióba lépnek, televíziókat szeretnének vásárolni a megyei kórháznak.

Hegyi Erika

Fotó: Shutterstock

Újabb jótékonysági akcióra készülnek a Dédike Finomságai vállalkozás vezetői. A vállalkozás körül az év elején kialakult egy lelkes és segíteni akaró csoport, ők a Dédike Angyalai, és a nevükhöz hűen mindig valamilyen jó ügy érdekében fognak össze.

Sinka Szilárdtól, a cég ügyvezetőjétől megtudtuk, ezúttal lecsópartit szerveznek Miskolc-Szirmán augusztus 7-én, szombaton délelőtt 9 órától délután 4 óráig, a Nagy László utca 2. szám előtti téren. Lesz mindenféle lecsó: sima, tejfölös és tojásos, de ízletes tócsnikat is kínálnak majd az angyalok. A vásárlók egy nagy dobozba dobhatják be adományaikat. Az ételeknek lesz irányára, de mindenki szíve és lehetősége szerint adakozhat.

Az ügyvezető lapunknak elmesélte, hogy az utóbbi időkben sokszor kísérte el testvérét a megyei kórház onkológiai ambulanciájára. Ott azt tapasztalta, hogy olykor hosszú órákon át kell várakozni, és ez idő alatt a betegek csak nézik a csupasz falat. Semmilyen pozitív inger nem éri őket, pedig erre nagy szükségük lenne, hiszen sokan közülük daganatos betegségük miatt az életükért küzdenek. Akkor született meg az elhatározás, hogy tévékkel segítené az osztályt, amelyek jó szolgálatot tehetnének a várószobákban. Az augusztusi lecsóparti bevétele tehát a televíziók megvásárlásához járul majd hozzá. Az alapanyagokat a Dédike Finomságai biztosítja, a sütés-főzést az angyalok vállalták, már csak sok jó szándékú és éhes ember kell, akik szívesen vásárolnak az ízletes étkekből.

– Nagy meglepetés ért a napokban. Alig hogy feltettem a lecsóparti részleteit a közösségi oldalra, egy Szirmán élő segítőnk hozott egy vadonatúj televíziót. Nagyon köszönjük neki, ezzel máris közelebb értünk a célunkhoz. Körülbelül 500 ezer forintra lenne szükség, hogy a tévéket megvásároljuk. Közben kiderült, hogy az onkológiai osztályon az orvosoknak is rossz minőségű tévéjük van, amit ők a munkájukhoz használnak. Ezért azt beszéltük meg az osztály vezetőivel, hogy ők kapják az új tévéket, az övéik pedig kikerülnek a váróterembe. Így az onkológián négy televízió lenne, a sugárterápiás ambulancián pedig kettő. A kórház vállalja ezek üzemeltetését – tette hozzá Sinka Szilárd.

(A borítóképen: Lesz irányára a lecsónak, de mindenki lehetősége szerint támogathatja a jó ügyet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában