Lego-tábor

2021.07.13. 18:30

Hatalmas siker a Lego várost készítő tábor

Egy óriási terepasztalon építik meg a gyerekek a Lego várost.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Először hirdet Lego-tábort az egyik miskolci, felnőttoktatással foglalkozó cég, és máris olyan nagy az érdeklődés, hogy az első három turnus betelt, indítani kellett egy negyediket. Nyulászi Pálmától, a cég szakmai vezetőjétől megtudtuk, korábban volt már Lego ­robotépítő táboruk, de ezúttal más lesz a feladat. Egy hatalmas terepasztalt raknak össze majd a gyerekek, egy Lego várost, amelyben felhasználják a Lego City készletek elemeit.

– Az ötlet onnan jött, hogy a fiam nagy Lego-rajongó, így rengeteg készletünk van. Korábban is gondoltunk rá, hogy a sok szettet össze kellene állítani eggyé, továbbgondolva pedig kitaláltuk, hogy ezt akár egy tábor keretében szívesen vállalnák a gyerekek. A fővárosban már láttam egy ilyen terepasztalt, és biztos, hogy a kisdiákoknak nagy élményt jelent majd az összerakása, hiszen nemcsak látványnak lenyűgöző, hanem játszani is lehet vele, mivel mozgatni lehet az elemeket, a járműveket, az embereket. A mi Lego városunkban lesz vasútállomás teher- és személyvonatokkal, rendőrség, tűzoltóság, mentőállomás, orvosi rendelő, de még gyémántcsiszoló laboratórium is. Aki gyakran legózik, az tudja, hogy a különböző készletek egy-egy témára, sztorira épülnek – sorolta a szakmai vezető.

Film is készül

Hozzátette: a táborban szakképzett pedagógusok és Lego játékokkal foglalkozó szakemberek segítenek a gyerekeknek a munkában. A turnusokat 6–14 éves korosztálynak hirdették, de jellemzően 8–10 évesek jelentkeztek. Ha pedig elkészül a város, akkor különböző történeteket játszhatnak majd el vele a táborozók, amit filmre vesznek. Tehát a hét végére készül egy Lego-film is.

– A terepasztalt szeretnénk megtartani és kiállítás formájában gyermekcsoportoknak bemutatni. A legózás kitűnő elfoglaltság, hiszen a gyerekeket sikerélményhez juttatja, fejleszti a kreativitásukat, és végül a megépített készlettel játszani is tudnak. Kétféle gyerek van. Az egyik szeret legózni, a másik nem, de aki szeret, az igazi rajongó, minden készletet megvetet magának – jegyezte meg Nyulászi Pálma.

(A borítóképen: Legóval majd minden gyerek szeret játszani)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában