villámkoncert

2021.07.23. 11:30

Hangulatos esték térzenével

Péntek estétől hat héten át minden pénteken zenei „villámkoncertek” helyszíne lesz a diósgyőri II. János Pál pápa tér.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Csak a műszaki átadására volt lehetőség a 2020 decemberében elkészült térnek az akkor érvényben lévő korlátozások miatt, így az ünneplés elmaradt. Most a kivitelező DHJ Építő Kft. gondolta úgy, hogy rendhagyó zenei sorozattal pótolja az ünneplést.

A szervező cég illetékese elmondta, hogy az eseménysorozat több okból késett eddig. „Megvártuk, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések és az időjárás lehetővé tegyék, és a szökőkút is működjön, amit csak tavasszal üzemeltek be. Az ötlet onnan jött, hogy az átadás után örömmel látta a vezetőség, ahogy megtelik élettel a tér, ezért szerették volna a hangulatot tovább színesíteni egy térzene stílusú, „ad hoc” jellegű megmozdulással. Nagyon sok kivitelezési munkájuknál – például közutak építésénél, közművek kialakításánál – a projektek befejeztével nem láttak visszacsatolást a közvetlen használóktól. A II. János Pál pápa tér emiatt is különleges projektje cégüknek, mert a munka eredménye szemmel látható: a helyiek, a turisták élvezik a különböző kialakított látványelemeket, vagy csak megpihennek kicsit a kihelyezett padokon, élvezve a Szinva csobogását, látványát. A térzenére esett a választásuk, hogy a zene által nyújtott laza hangulatot az is élvezhesse, aki csak fél órát tölt el a téren, vagy éppen arra jár. Persze várják azokat is, akik direkt a meghirdetett koncertek miatt jönnek el a térre.”

Más-más zenészek

Minden alkalommal más zenészek mutatják be tudásukat, ezzel színesebbé és változatosabbá téve a rendezvénysorozatot. A fellépők egy-két órás időintervallumban szórakoztatják majd a közönséget és az arra járókat. A térzene hat héten keresztül minden pénteken 19 órától 21 óráig szól majd időjárástól is függően. Az első alkalom július 23-a, azaz ma, majd ezt követően július 30., augusztus 6., 13., 20. és 27-e. A mai fellépő a SteelO formáció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában