állatmentés

2021.06.18. 20:00

Plüssveréb dajkált kisrigót

Aranyos történet egy belvárosi állatmentésről.

Novák Krisztina

Miskolc belvárosában egy pici rigó kipottyanhatott a fészekből, és nagyon kétségbe volt esve. Mivel még nem tudott repülni, esélye sem volt visszatérni az anyukájához, és az éjszakát a földön töltve valószínű prédává vált volna.

Szabó István, Mayer Péter és Mayer Krisztina találtak rá. Először felvitték a lakásba, a kis madár nagyon félt, és nyugtalan volt. Krisztina, mikor meglátta a polcon a plüssverebet, ami az eredeti madár hangján csipog, arra gondolt, hátha a kis rigófiókát megnyugtatja a madárhang.

A szőranya

Így is lett, sőt a plüssveréb hangjától nemcsak megnyugodott a rigócska, hanem egy idő után álomba is szenderült. De amikor elindultak vele Mályiba a madármentőkhöz, Lehoczky Krisztiánékhoz, az út különösen nyugtalanító és ijesztő volt számára, és vad ugrándozásba kezdett. De a plüss­veréb folyamatos csipogása újra megnyugtatta, elviselhetőbbé tette számára az utat. Adott némi vigaszt és megnyugvást a riadt kis madárnak.

Most a mályi madármentőknél már biztonságban van, melegben tölti az éjszakát, és kapott húspépet vacsorára. Reméljük, jól érzi ott magát a gondos segítők és a kis rigótársak társaságában.

(A borítóképen: A kis madár és a szőranya)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában