díj

2021.06.15. 17:00

Mezőkövesdi szakember lett az Év védőnője

Az Év védőnője díjat idén a családvédelmi szolgálat kategóriában Árkiné Bajzáth Carmen járási vezető védőnőnek ítélték oda.

A Mezőkövesdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán dolgozó szakember az elismerést június 14-én, hétfőn vette át az idei Védőnők napja kapcsán rendezett ünnepségen – közölte a hírt a megyei kormányhivatal. Mint írták: a vezető védőnő szakmai iránymutatással, segítségnyújtással támogatja a térségben dolgozó védőnők munkáját a védőnői szakfelügyeleti és szakmai irányítási feladatainak ellátása során.

Az Év védőnője díjat a Magyar Védőnők Egyesülete 2011-ben alapította azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a védőnők sokoldalú, áldozatos munkájára. A védőnők több mint egy évszázada nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába indulásakor. A díj odaítélésével évről-évre azokat a védőnőket ismerik el, akiknek munkáját a családok, az iskolák, a kollégák, a munkáltatók és a szakfelügyelet egyaránt megbecsülik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában