Megemlékezés

2021.05.26. 11:00

Szent Orbán ünnep Monokon

Szent Orbán, a szőlészek és borászok védőszentjének tiszteletére a monoki Sarlós Boldogasszony katolikus templomban 2021. május 29., szombaton 11 órakor szentmise keretében emlékeznek, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket.

A Tokaji Borbarátnők Társasága Monok Önkormányzat közreműködésével hegyaljai települések, egyházi és világi közösségek bevonásával 2013 óta minden esztendőben Orbán napjához (május 25.) kötődően megemlékezik a szőlészek, borászok, kádárok és valamennyi borászattal foglalkozók védőszentjéről, Szent Orbánról. Az elmúlt évek során 7 alkalommal rendezték meg a Szent Orbán zarándoklatot. 2020-ban a koronavírus-járvány a zarándoklat elmaradt, és sajnos ugyanazon ok miatt 2021-ben sem kerülhet megrendezésre. De Szent Orbán áldását – ahogy tavaly is – most is kérik. Szent Orbán tiszteletére 2021. május 29-én, szombaton, délelőtt 11 órakor a monoki Sarlós Boldogasszony római katolikus templomban szentmisét tartanak.

A szentmise keretében meghirdetik a Szent Orbán ünnepi évet, és megszentelésre kerül a Tokaji Borbarátnők Társasága által készíttetett Szent Orbán utazó-ereklyetartó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában