jótékonysági akció

2021.05.04. 17:30

Hétszáz lángost sütöttek Noelért

A szirmai vállalkozás gerinceredetű izomsorvadásban szenvedő kisfiút támogat.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Újabb jótékonysági akciót szervezett a miskolc-szirmai Dédike finomságai vállalkozás és baráti csapata.

Május 1-jén retró majálisra hívta azokat az embereket, akik szerettek volna egy-két igazi, hagyományos lángost elfogyasztani, és közben egy beteg kisfiúnak segíteni. Az akció olyan jól sikerült, hogy több mint 465 ezer forintot sikerült összegyűjteni, tudtuk meg Sinka Szilárdtól, a vállalkozás ügyvezetőjétől. Mint mondta, a másfél éves Noelnek gyűjtenek, aki gerinceredetű izomsorvadásban szenved, és mivel szeptemberben lesz kétéves, addig kellene megkapnia a világ legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát. Igaz, Noel nem megyénkbeli kisfiú, de az idő sürget, azért döntöttek úgy, hogy először őt támogatják. Ráadásul a családban egy másik beteg kisgyermek is van, aki szívbeteg, és műteni is kellett.

Meglepetés

– Nagy örömünkre sokan eljöttek a majálisra, és szívesen adakoztak. Többen vidékről utaztak Szirmára. Olyanok is akadtak, akik a szomszédok által felajánlott összeget dobták be az adománygyűjtő ládába, majd vitték haza nekik a lángost. A baráti társaságunkból alakult egy állandó segítő csapat. Egy-egy akciónkban 10-12-en vesznek részt. Most is szorgalmasan sütötték a lángosokat, közel 700 darabot – fogalmazott Sinka Szilárd.

Azonban nemcsak a beteg kisfiúra gondoltak, hanem azokra is, akik, ha valami baj van, elsőként segítenek. Így a májusi retró lángossal a Dédike angyalai csapat meglepte a mentőket, a tűzoltókat, a légimentőket is.

– Nagyon örültek neki. Fontosak ezek az apró figyelmességek, hiszen ez megszépíti a napjukat. Jó lenne, ha minél többen odafigyelnének rájuk – tette hozzá az ügyvezető.

Jelezte: kis zavart okozott, hogy áprilisban bejelentették, az állam támogatja az SMA-s betegeket, és ingyen megkaphatják a drága gyógyszert. Ez azonban nem automatikusan jár, hanem méltányossági alapon, és a kis betegek, miután túl lesznek a génterápián, még nagyon sok év telik el a rehabilitációjukkal, ami szintén sokba kerül. Ezért szükség van továbbra is a gyűjtésre.

(A borítóképen: Szívvel-lélekkel készültek a lángosok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában