Gyermeknap 2021

2021.05.30. 07:00

„Gyereknek jobb lenni, mint felnőttnek”

A Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola kisdiákjait kérdeztük, miért jó gyereknek lenni.

Hegyi Erika

Hegymegi Dóra, Kovács Kornél, Füzesi Vince és Molnár Nóra

Fotó: Bujdos Tibor

Molnár Nóra (10)

Molnár Nóra

Jó gyereknek lenni, mert felhőtlenül élhetek. De azért is, mert sok olyan sporteszköz és játék van, amit kifejezetten csak a gyerekeknek fejlesztettek ki, így sok mindent kipróbálhatok. Az is jó, hogy baráti köröket alakíthatok ki. Szerintem gyereknek jobb lenni, mint felnőttnek, mert ha én valamit jól csinálok, akkor sok elismerést kapok. Ez nagyon jó érzés. A felnőttek is kaphatnak elismerést, de a gyerekeknek nagyobb élmény dicséretet kapni. A felnőtteknek azért is nehezebb, mert túl sok rajtuk a felelősség. Munkát kell vállalniuk, mellette még a háztartást is vezetni. Nekem ez így együtt sok lenne.

Nagyon izgalmas gyereknapot szeretnék. Jó lenne játszóházba menni és falat mászni. Szerintem az a jó gyerek, aki szabálykövető és szorgalmas. Én az vagyok. Csak akkor szidnak le, ha oda kellene figyelnem a tanár nénire vagy anyára, de én csak nézek magam elé vagy beszélgetek. Amikor szépen ülök a padban, vagy otthon édesanyámnak segítek a házimunkákban, akkor viszont megdicsérnek. Amikor felnőtt leszek, nagyon jó anyuka leszek. Szeretném a háztartást jól vezetni, és a gyerekemet nagyon jól nevelni, hogy olyan legyen, mint én.


Hegymegi Dóra (7)

Hegymegi Dóra

Szeretek gyerek lenni. A gyerekeknek azért jó, mert nyitottabbak, mint a felnőttek, sok új dolgot fedezhetnek fel, és sokat játszhatnak. Én a műanyag karikával szeretek játszani, meg labdázni Laurával, a tesómmal. Az unokatesóimmal frizbizni szoktam. A felnőtteknek nehezebb az életük, mert reggel sietniük kell, hogy el ne késsünk az iskolából, el kell végezniük a házimunkákat, és délután a munkahelyükről nagyon kell sietni a gyerekekért, nehogy későn érjenek oda. Szeretnék is felnőtt lenni, meg nem is. Azért lenne jó, mert lennének gyerekeim, és tudnék velük játszani, de azért lenne rossz, mert egyszerre sok mindenre kellene figyelnem.

Olyan gyereknapot szeretnék, hogy mind a két unokatesómmal, a tesómmal, apukámmal és anyukámmal elmennénk a játszóházba. Ott sokat játszanánk, kapnánk ajándékot és tortát, utána pedig elmennénk az unokatesómékhoz, és még a játszótéren játszanánk. Az iskolában mindig jó vagyok, soha nem panaszkodnak rám, és egyetlen fekete csillagom, egyetlen fekete pontom sincs. Otthon néha egy kicsit rossz vagyok, akkor, amikor Laurával összeveszünk, és nem tudunk kibékülni.


Kovács Kornél (7)

Kovács Kornél

Gyereknek jobb lenni, mint felnőttnek, mert a felnőtteknek sok munkájuk van, nem érnek rá játszani, a gyerekek viszont nyugodtan játszhatnak. A felnőtteknek folyamatosan dolgozniuk kell. Nekem is kell tanulnom, de tanulás után sokat lehet játszani.

Olyan felnőtt szeretnék majd lenni, akinek nagyon jó gyerekei lesznek, mert jól fognak viselkedni. Két gyerekem lesz, egy fiú és egy lány.

Gyereknapon sokat szeretnék bicajozni, a szomszéd barátommal játszani, és el szeretnék menni egy másik barátomhoz is. Elengednek hozzá, mert tőlünk nem lakik messze.

Az a jó gyerek, aki mindenre odafigyel, és megcsinálja azt, amit kérnek tőle. Én mindig megcsinálom, az iskolában és otthon is. Otthon néha egy kicsit leszidnak, mert rosszalkodom. Az a rosszalkodás, hogy összeveszünk a tesómmal azon, hogy mit játsszunk, és olyankor egy picikét kiabálunk egymással. Már gondoltam arra is, hogy mit csinálok majd, amikor felnőtt leszek. Rendőr szeretnék lenni, vagy bányász.


Füzesi Vince (9)

Füzesi Vince

Jó gyereknek lenni, mert az anyukámtól és apukámtól sok dicséretet kapok. Azért, mert jól tanulok és jól viselkedem.

Az iskolában is sokszor megdicsérnek. Csak néha szoktam rosszalkodni otthon, amikor direkt felidegesítem a tesómat. Ilyenkor mérges, azt nem mindig szeretem. A felnőttek élete nehezebb. Időben be kell érniük a munkahelyre, gondoskodniuk kell a gyerekekről, mindent meg kell vásárolniuk, különféle dolgokat, és teljesíteniük kell a gyerekek kívánságait, ha azt lehet. Ha felnőtt leszek, mindezt én is megteszem majd, de kicsit nehéz lesz.

Szerintem az a jó gyerek, aki mindent megtanul, a dolgozatjegyei ötösök, és jól viselkedik az iskolában, meg otthon is. Az iskolában az a jó gyerek, aki figyel az órán, betartja a szabályokat és nem verekszik. Az iskolában olyan gyerek is van, aki verekedni szokott. A gyerekeknek azért is jó, mert például a játszótéren kipróbálhatják a játékokat.

Olyan gyereknapot szeretnék, hogy együtt kirándulunk az erdőben a családdal. A kéktúrát csináljuk, nagyon szeretek az erdőben kirándulni. Aztán szeretnék még játszani a tesómmal és a barátaimmal. Felnőtt koromban szeretnék mérnök lenni, mert jó vagyok matekból. Az építészmérnöki tetszik a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában