Miniszteri Elismerő Oklevél

2021.04.08. 15:00

Miniszteri dicsérettel búcsúzott hivatalától

Nemzeti ünnepünkön elismerést kapott az Ózdi Járási Hivatal nyugdíjba vonult vezetője.

Forrás: ÉM

A köz szolgálatában végzett több évtizedes, kimagasló színvonalú munkájának elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Zsigray Árpád, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Ózdi Járási Hivatala nyugdíjba vonult vezetője.

Zsigray Árpád – aki 12 éven át volt Arló község polgármestere – három évtizedet töltött a közigazgatásban.

Az Ózdi Járási Hivatal vezető posztjára 2013-ban került. Feladatát kiváló problémafelismerő és -megoldó képességgel látta el, szakmai tudása, emberséges hozzáállása és példaértékű magatartása mintaként szolgált az általa vezetett hivatal dolgozói számára – fogalmazott a kitüntetés előterjesztője, Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott. Mint kiemelte: a szakember munkája során új szemlélettel és egységes jogalkalmazással segítette elő a kulturált, gyors és ügyfélbarát közigazgatás kialakítását, kezdeményező szerepet vállalt a társadalmi problémák felismerésében, és elkötelezett volt azok megoldásában is.

Zsigray Árpád a hivatalvezetői életpályájának ideje alatt végbement közigazgatási reformok és többszöri integrációs folyamatok során aktívan járult hozzá a járási rendszer ügyfélközpontú működtetéséhez, és elkötelezett volt a kormányzati döntések kiemelkedő szakmai színvonalon történő megvalósításában. Tevékenységét 2014-ben közigazgatási tanácsadói címmel, 2015-ben kormánymegbízotti dicsérettel ismerték el, 2017-ben pedig „Az év állami tisztviselője” kitüntetésben részesült – emlékeztetett Alakszai Zoltán.

A 2020 októberében nyugdíjba vonult hivatalvezetőnek közigazgatási életpályája lezárásaként, a területi közigazgatás hatékonysága érdekében végzett színvonalas munkájáért Batthyány Lajos-díjat adományozott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnepen.

(A borítóképen: Zsigray Árpád három évtizedet töltött a közigazgatásban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában