OTDK

2021.04.15. 19:45

Ahol a tudomány fiatal képviselői találkoznak

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia ezúttal az online térben vette kezdetét.

Budapest 2020.02.20. ELTE GTI BTK egyetem illusztráció foto: Kallus György/Világgazdaság

Forrás: MW

Fotó: KALLUS GYORGY

A hazai felsőoktatás idei legnagyobb hallgatói tudományos seregszemléjének Humán Tudományi Szekcióját a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara második alkalommal szervezi meg és bonyolítja le, a 2021-es évben április 14–16. között. A házigazda egyetemet 14 bölcsészhallgató képviseli a konferencián. Az esemény remek lehetőséget kínál arra, hogy a különböző felsőoktatási intézményekben tanuló, hasonló érdeklődésű, kiváló eredményeket elért fiatalok szervezett keretek között találkozzanak, megismerjék és megvitassák egymás munkáját elismert szakemberek közreműködésével 16 nagy tudományterületi szekcióban. Az idén 70 éves tudományos diákköri mozgalom remek lehetőség a bemutatkozásra, a fejlődésre, a kapcsolatépítésre és a fiatalok munkáit érintő visszajelzések megszerzésére.

Párbeszéd a tudósnemzedék tagja között

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke, prof. dr. Szendrő Péter kihangsúlyozta: „Az OTDK, ez a minden második évben megrendezésre kerülő, alkalmanként 10.000 fő részvételével zajló rendezvénysorozat a tehetségek bemutatkozása mellett kiváló lehetőséget kínál a következő tudósnemzedék tagjai közötti párbeszéd, több évtizedes szakmai együttműködés vagy akár barátság kialakulására is. Így volt ez az elmúlt több mint hatvan évben, és a rendhagyó körülmények ellenére nem lesz másként 2021-ben, a 35. OTDK-n sem.”

Az idei programokon több mint 5000 tehetséges hallgató mutathatja be pályamunkáját szakértő zsűri előtt. A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói mellett részt vesznek a határon túli intézmények tanulói, valamint kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai diákok is.

(A borítóképen: Az OTDK jó lehetőség a hallgatóknak a fejlődésre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában